Efter framgången: Axfood fortsätter sin satsning på hybridbutiker
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Efter framgången: Axfood fortsätter sin satsning på hybridbutiker

Efter

Axfood har meddelat att de kommer att utöka sin satsning på hybridbutiker inom Hemköpskedjan Tempo. Efter att ha genomfört ett framgångsrikt pilotprojekt med fem butiker, har bolaget beslutat att lansera fler butiker med en kombination av bemannade och obemannade öppettider. Nästa lansering planeras redan till sommaren.

  • Axfoods framgångsrika pilotprojekt med hybridbutiker inom Tempo leder till en större utrullning.
  • Hybridbutiker innebär att butiker kan ha både bemannade och obemannade öppettider.
  • Nästa lansering av en hybridbutik är planerad till sommaren.

Enligt Axfood har hybridbutikerna, som tillåter butiker att ha både bemannade och obemannade öppettider, lett till ökad kundnöjdhet och försäljning genom förbättrad tillgänglighet. De har också uppskattats av handlarna, som i många fall har uppnått en mer hållbar arbetssituation.

Utökad tillgänglighet och kundnöjdhet

Johan Dahl, affärsutvecklingschef i Hemköpskedjan, uttalade sig positivt om hybridbutikernas framtid och hur de bidrar till att göra det enklare och trevligare för kunderna att handla.

"Vår ambition med hybridbutikerna har varit att öka både kundnöjdhet och försäljning genom att förbättra tillgängligheten och göra det enklare för kunderna att handla. Det har vi lyckats med," sa Dahl.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta att hålla ett öga på Axfoods utveckling av sina hybridbutiker och hur de kan bidra till bolagets fortsatta tillväxt och kundnöjdhet.

Börskollen om Axfood

Axfood är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AXFO på Large Cap. Axfood verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 85112 st ägare hos Avanza samt 11301 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Axfood är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget är specialiserade inom detalj- och partihandel och inom koncernen återfinns ett flertal dagligvarukedjor, där de mer kända inkluderar Hemköp, Willys och PrisXtra. Bolaget bedriver även partihandel genom Dagab och Axfood Närlivs. Idag står den svenska marknaden för majoriteten av försäljningen. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Axfood, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Axfood

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Axfood

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt