Efter incidenten: Leveranser av Boeings 737 försenas
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter incidenten: Leveranser av Boeings 737 försenas

Efter

Delta Airlines VD, Ed Bastian, har i en intervju med Bloomberg News uttryckt att leveranserna av Boeings 737 Max 10-flygplan kan komma att försenas till 2027. Detta som ett resultat av de pågående federala granskningar Boeing genomgår efter en incident tidigare i år. Delta har beställt 100 stycken 737 Max 10-flygplan, med en option att köpa ytterligare 30 stycken.

  • Delta Airlines har beställt 100 stycken 737 Max 10-flygplan, med en option att köpa ytterligare 30 stycken.
  • Leveranserna kan komma att försenas till 2027 på grund av de federala granskningar Boeing genomgår.

Ed Bastian förklarade att företaget initialt förväntade sig att börja ta emot planen från och med år 2025. "Vi räknade redan med att om det kom 2025, skulle det försenas under året. Min gissning är att det kommer att dröja ytterligare ett eller två år", sade Bastian.

Granskning efter incident

Boeing har varit under federal granskning sedan en incident i januari, där en dörrplugg ramlade av ett plan under en flygning med Alaska Airlines. Enligt federal lag ska det finnas tillräckligt med nödutgångar för att alla passagerare ska kunna evakuera planet inom 90 sekunder, även om hälften av utgångarna är blockerade. På Boeings plan beror skillnaden mellan en dörrplugg och en nödutgång på hur många säten det finns ombord, och dörrpluggar återfinns på de flesta planen av 737 Max 9-modellen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Börskollen om Boeing

Boeing är en global flygplanstillverkare. Bolaget inriktar sig mot flera segment och erbjuder idag, förutom tillverkning av reguljära och kommersiella flygplan, även flygplan för försvarsindustrin, samt rymdsektorn. Bolaget designar och tillverkar jetliners, militära flygplan, satelliter, samt missil- och lanseringssystem. Boeing grundades 1916 och har sitt huvudkontor i Chicago, Illinois.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Boeing, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Boeing

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boeing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt