Efter kursrusningen: Affärsvärlden sänker Sinch till neutral
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Efter kursrusningen: Affärsvärlden sänker Sinch till neutral

Efter

Kommunikationstjänstebolaget Sinch har upplevt en stark tillväxt på börsen nyligen. Trots denna framgång väljer Affärsvärlden att nedgradera sin rekommendation för aktien. Detta sker på grund av potentiella risker och en förändring i företagets tillväxtutsikter.

Sinchs aktie har haft en stark prestation på börsen nyligen, vilket har varit ett resultat av ett ökat börshumör och minskade farhågor om en nyemission. Affärsvärlden noterar att företaget just nu har en negativ tillväxt men en viss vinstökning på cirka 5-6 procent på rörelsenivå. Trots detta har företaget en hög men hanterbar skuldsättning.

Analys av Sinchs tillväxtutsikter

Även om Sinch för närvarande har en negativ tillväxt, finns det förhoppningar om en förbättring i framtiden. Analytikerna förutspår en positiv tillväxt i fjärde kvartalet, med en förväntad tillväxt på cirka 6 procent år 2024 och en ytterligare ökning år 2025.

Men trots dessa positiva utsikter finns det fortfarande risker. Integrationsarbetet som Sinch genomgår ses som en potentiell riskfaktor. Dessutom är företagets aktuella värdering inte lika stark som tidigare, vilket leder till en minskad anledning att investera i aktien.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärlden sänker rekommendationen

På grund av dessa orsaker har Affärsvärlden valt att sänka sin rekommendation för Sinchs aktie från "köp" till "neutral". Detta är en förändring från tidigare i september då tidningen gav ett köpråd för aktien. Trots den starka utvecklingen på börsen har alltså tidningens syn på aktien förändrats.

Om Sinch

Sinch är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 71274st ägare hos Avanza samt 11166st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Sinch är ett teknikbolag. Bolaget erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag, aktörer inom sjukvården samt teknikbolag. Bolaget startades under 2008 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sinch

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sinch

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt