Efter miljardvärdering – hypade elmotorcykelbolaget i konkurs
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter miljardvärdering – hypade elmotorcykelbolaget i konkurs

Efter

Det svenska företaget Cake, som specialiserat sig på att tillverka elmotorcyklar, har gått i konkurs. Enligt Dagens industri har vissa nyckelinvesterare backat från att tillhandahålla nödvändig bryggfinansiering, vilket har lett till företagets undergång.

  • Cake som var värderat till 1,7 miljarder kronor har nu gått i konkurs.
  • Ankarinvesterarna inkluderade AMF, Creandum och amerikanska Headline.
  • VD:n Stefan Ytterborn menar att det inte bara handlar om finansiering, utan också om att klimatfrågor inte längre är i fokus och en lågkonjunktur.

Enligt Cakes grundare och VD Stefan Ytterborn, var det oväntat att företaget skulle hamna i konkurs.

"Så sent som igår trodde jag att vi var i mål. Men i sista stund har specifika kommitterade aktörer valt att hoppa av", säger han.

Mer än bara finansiering

Ytterborn lägger till att konkursen inte bara beror på brist på finansiering. Flera andra faktorer har spelat in, bland annat att klimatfrågor inte längre prioriteras i samma grad och att vi befinner oss i en lågkonjunktur.

Han påpekar också att det råder en brist på intressenter för riskkapital i det stadium som Cake befann sig i. "För tillfället är det helt dött, det finns inga tagare i den senare fas Cake är i", säger Ytterborn.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En oväntad vändning

Företaget, som på sin höjdpunkt var värderat till 1,7 miljarder kronor, hade investerare såsom AMF, Creandum och amerikanska Headline. Trots detta kunde de inte undvika konkursen, vilket markerar en oväntad vändning för det tidigare framgångsrika företaget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.