Dags att binda sparräntan innan den sänks?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dags att binda sparräntan innan den sänks?

Dags

Imorse valde Riksbanken att pausa en lång rad av räntehöjningar, där styrräntan behölls oförändrad på 4 procent. Marknadsräntorna har redan fallit tillbaka under de senaste månaderna och flera bedömare tror att dagens besked från Riksbanken sätter punkt för räntehöjningarna under denna cykel. Kan det därför vara läge att binda sparräntan innan det är för sent?

I och med detta finns det alltså en överhängande risk att bankerna börjar sänka sparräntan – men om du väljer att agera snabbt kan du fortfarande säkra en attraktiv avkastning! Du kan fortfarande låsa in bunden sparränta på över 4 procent!

Jämförelse: Här hittar du bästa bundna sparräntan just nu

Nedan listar vi, tillsammans med jämförelsetjänsten Compricer, aktuella sparräntor från en stor mängd olika aktörer – såväl rörliga som bundna med olika löptider. Klicka på "Visa fler" för att se fler aktörer, räntor och löptider som erbjuder bäst ränta idag!

Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land.

Innehåller annonslänkar till Compricer.

Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer samt se aktuella sparräntor även för längre bindningstider!

Fördjupning: Om du är intresserad av att lära dig mer om sparkonto som sparform, hur det fungerar, olika begrepp och vad man bör tänka på så tipsar vi om våra stora guider Bästa sparräntan och Bästa sparräntan för företag.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt