Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dessa

Dessa aktörer erbjuder bästa sparkontoräntan – efter Riksbankens senaste höjning

Den 29 juni valde Riksbankens åter att höja styrräntan med 0,25 procentenheter, till 3,75 procent. Det kommer givetvis att påverka alla med bolån negativt, men det finns också ljusglimtar om man har sparkapital som man vill få avkastning på till låg risk (med insättningsgaranti)!

Just nu erbjuder flera aktörer obundna, rörliga sparräntor omkring 3,5 procent – och för dig som kan tänka dig att binda dina pengar en period kan du nu få över 4 procent årlig avkastning – nivåer som vi dessutom räknar med kommer att fortsätta att ticka uppåt efter dagens höjning (och där analytikerkåren därtill tror på ytterligare höjningar under året)!

Under tidigare års lågräntemiljö har det i stort sett inte gått att få någon avkastning alls på sina sparpengar, men i och med det senaste årets stigande räntor kan du nu få riktigt bra avkastning till låg risk – och detta under en period där börsen är fortsatt skakig!

Jämförelse: Här hittar du bästa sparräntan just nu

Nedan listar vi, tillsammans med jämförelsetjänsten Compricer, aktuella sparräntor från en stor mängd olika aktörer – såväl rörliga som bundna med olika löptider. Klicka på "Visa fler" för att se fler aktörer, räntor och löptider (och se de aktörer som just nu erbjuder bundna räntor över 4 procent).

(Annonssamarbete) Tabellen nedan uppdateras löpande och presenteras tillsammans med Compricer som jämför bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land.

Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer samt se aktuella sparräntor även för längre bindningstider!

Storbankerna släpar fortfarande kraftigt


Om du är bankund hos någon av storbankerna bör du dock se dig om efter alternativ, då de flesta fortfarande "släpar" efter ordentligt med sina (rörliga) sparräntor. Värst ser det oftast ut på vanliga "lönekonton" som i många fall fortfarande helt saknar sparränta (även om vi på sistone har sett ett par banker som nu erbjuder fjuttiga 0,25 procent!) – men även rena sparkonton i olika former ligger långt efter de olika nischbankernas alternativ.

Om du vill maximera din ränta bör du med andra ord se dig om efter bättre villkor – ovan listar vi de bästa sparkontona just nu!

Fördjupning: Om du är intresserad av att lära dig mer om sparkonto som sparform, hur det fungerar, olika begrepp och vad man bör tänka på så tipsar vi om vår stora guide Bästa sparräntan.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt