Efter starka kursresan – Afv sänker SaaS-bolaget till neutral rekommendation
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter starka kursresan – Afv sänker SaaS-bolaget till neutral rekommendation

Efter

Mjukvarubolaget Opter, kända för sina transportplaneringslösningar, har uppvisat imponerande tillväxt och skalbarhet under 2023, enligt en analys från Affärsvärlden. Opters aktie har en potential på 21 procent på ett par års sikt, enligt tidningens huvudscenario. Med en uppgång på 40 procent sedan tidningens tidigare köpråd, ger Affärsvärlden nu ett neutralt råd för Opter-aktien.

Imponerande tillväxt och skalbarhet

Opter, som specialiserar sig på mjukvarulösningar för transportplanering, har uppvisat stark tillväxt och god skalbarhet under året. Bolagets framgångar under 2023 har rönt stor uppmärksamhet, och dess aktie har sett en uppgång på cirka 40 procent sedan tidningens köpråd tidigare under året.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potential på 21 procent i aktien

Enligt Affärsvärldens huvudscenario finns det en potential på 21 procent i Opter-aktien på ett par års sikt. Denna optimistiska prognos grundar sig i bolagets framgång under det gångna året och dess förmåga att skala upp verksamheten. Trots denna positiva bild har tidningen dock ändrat sitt tidigare köpråd till ett neutralt råd.

Opter-aktien är upp cirka 40 procent sedan Affärsvärldens köpråd i våras. Uppsidan är okej men efter kursuppgången slår vi om till ett neutralt råd."

Om Opter

Opter är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 501st ägare hos Avanza samt 594st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Opter är ett SaaS-bolag. Bolaget utvecklar och säljer en egenutvecklad standardmjukvara för transportplanering till transportbolag i Norden. Bolagets mjukvara hanterar administration, planering och kommunikation av transportuppdrag samt integrationer till transportköpares system. Opter grundades 2002 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Opter

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Opter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.