Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Jämförelse:

Jämförelse: Här hittar du billigaste LEI-koden som egenföretagare – Deadline 1 juli

Har din bank kontaktat dig och sagt att du behöver en LEI-kod för att kunna fortsätta handla med aktier på ditt företagskonto? Då är det sannerligen dags att agera för om bara några dagar, from 1 juli 2023, måste du ha en LEI-kod registrerad för att kunna fortsätta köpa aktier och andra värdepapper som företag.

För att kunna identifiera juridiska personer i transaktionsrapporteringen när det kommer till handel med värdepapper från t.ex företagsägd kapitalförsäkring så har EU tagit fram en identifieringskod som fungerar globalt vid namn LEI, Legal Entity Identifier.

Det är just denna kod man som företagare behöver införskaffa och registera hos sin bank senast 1 juli 2023.

Efter 1 juli 2023 kommer du som inte hunnit skaffa en LEI-kod endast kunna sälja dina aktieinnehav och inte köpa nya förens du skaffat en LEI-kod och rapporterat detta till din bank

När det kommer till tjänster som inte ger något mervärde oavsett hos vilken leverantör dom inhandlas så betalar man gärna så lite som möjligt. Därför har vi på Börskollen tittat runt på några olika leverantörerer av LEI-kod och sammanställt prisnivåerna som gäller just nu.

Klicka på bilden för att se sammanställningen

Prisnivåerna skiljer en hel del för denna kod på 20 tecken och det finns pengar att spara här. Resultatet av vår research för att hitta den billigaste LEI-koden hittar du här och där finner du även info om hur du rapporterar in denna till din bank när du väl fått den.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt