Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ekonomiska

Ekonomiska prognoser svåra att förutse enligt JP Morgans

Under tisdagen uttryckte JP Morgans VD, Jamie Dimon, sin oro över att för mycket tillit läggs vid ekonomiska prognoser, särskilt de som kommer från centralbanker som Federal Reserve. Han pekade på tidigare prognoser som har varit felaktiga och uppmanade till försiktighet inför framtida spekulationer.

Dimon, som har varit vd för den amerikanska storbanken JP Morgan under många år, uttryckte sin oro under ett event i Saudiarabien. Han betonade att det finns risker med att för starkt luta sig mot ekonomiska prognoser, särskilt de som kommer från centralbanker.

Centralbankernas ofullkomliga prognoser

Nyhetskanalen CNBC rapporterar att Dimon är kritisk till de senaste prognoserna från bland annat Federal Reserve, vilka han anser ha varit dåliga. Han påpekade att "centralbankerna för 18 månader sedan hade 100 procent fel". Med tanke på detta rådde han till försiktighet inför vad som kan hända nästa år.

Dimon refererade till förra årets prognoser, där flera centralbanker bedömde inflationen som "övergående". Han påpekade att dessa prognoser visade sig vara felaktiga, vilket understryker hans argument om att för stor tillit till dessa prognoser kan vara problematisk.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Från förväntad räntenivå till dagens verklighet

Enligt en prognos från Federal Reserve i mars 2022 förväntades räntan ligga på 2,8 procent vid slutet av 2023. Detta kan jämföras med dagens räntenivå, som ligger mellan 5,25 och 5,5 procent. Detta är ett tydligt exempel på hur prognoserna kan skilja sig från verkligheten, och sätter ytterligare ljus på Dimons varning om att för mycket tillit till dessa prognoser kan vara riskabelt.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om JPMorgan Chase & Co

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien JPMorgan Chase & Co

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.