Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Elanders

Elanders vinst pressas av svag efterfrågan och högre ränteläge

Tjänstebolaget Elanders har upplevt en svag efterfrågan under tredje kvartalet, samtidigt som ett högre ränteläge pressar bolagets vinst. Analysguiden sänker nu sitt motiverade värde för bolaget från 160 till 140 kronor. Dessutom har Analysguiden justerat ned sina omsättningsestimat för 2023 och 2024.

Analysguidens förväntningar på Elanders

Analysguiden, som följer och analyserar bolaget, har reviderat sina förväntningar och sänkt det motiverade värdet för Elanders. Denna nedjustering innebär att riktkursen för bolaget nu ligger på 140 kronor, jämfört med tidigare 160 kronor. Det motsvarar ett p/e-tal på drygt 10, baserat på vinstestimatet för 2024.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Svag efterfrågan och högre ränteläge påverkar vinsten

En av anledningarna till nedjusteringen är den svaga efterfrågan som Elanders upplevt under tredje kvartalet. Dessutom pressas bolagets vinst av det aktuella högre ränteläget. I ljuset av dessa förhållanden har Analysguiden även valt att sänka sina omsättningsestimat för de kommande åren, närmare bestämt 2023 och 2024.

Om Elanders

Elanders är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2651st ägare hos Avanza samt 632st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Elanders är en global leverantör med ett brett tjänsteutbud av integrerade lösningar inom Supply Chain Management. Koncernen innehar verksamhet på global nivå, främst inom Asien, Europa och Nordamerika. Störst andel kunder är verksamma inom sektorerna Automotive, Electronics, Fashion & Lifestyle, Industrial och Health Care & Life Science.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Elanders

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Elanders

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.