Elbilsförsäljningen tuffar på – Volvos elbilar ökar snabbast
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Elbilsförsäljningen tuffar på – Volvos elbilar ökar snabbast

Elbilsförsäljningen

Volvo Cars har nyligen rapporterat en betydande ökning i sin globala försäljning, med en uppgång på 27 procent jämfört med samma period förra året. Försäljningsökningen drivs huvudsakligen av stark försäljning i Europa och framgång hos deras helt elektriska SUV, EX30. Volvo Cars elektrifierade modeller har även sett en försäljningsökning på 53 procent.

  • Volvo Cars rapporterar en global försäljningsökning med 27 procent.
  • Försäljningen drivs främst av stark försäljning i Europa och deras helt elektriska SUV, EX30.
  • Elektrifierade modeller har sett en försäljningsökning på 53 procent.

"Det här utfallet visar att vi gör goda framsteg mot vår guidning om en försäljningstillväxt på minst 15 procent för helåret 2024", säger Björn Annwall, chief commercial officer och vice VD på Volvo Cars.

"Jag är också glad över att se det positiva mottagandet av EX30 från kunderna när vi ökar leveranserna av bilen, liksom den fortsatta tillväxten av våra elektrifierade modeller."

Försäljning i Europa och USA

I Europa ökade försäljningen till 34 238 bilar i april, en ökning med 65 procent jämfört med samma period förra året. Den nya EX30 blev företagets bästsäljande modell i regionen, vilket ledde till en 76-procentig ökning av försäljningen av Volvo Cars elektrifierade modeller.

I USA ökade försäljningen med 10 procent i april, främst tack vare en ökning av försäljningen av laddhybrider med 89 procent skriver Volvo i ett Pressmeddelande.

Försäljning i Kina

Volvo Cars försäljning i Kina minskade dock något, med en nedgång på 3 procent jämfört med april 2022. Försäljningen av elektrifierade modeller minskade med 16 procent jämfört med samma period föregående år.

Sammanfattningsvis kan vi på Börskollen konstatera att Volvo Cars visar en positiv trend i försäljningen av både elbilar och laddhybrider, särskilt i Europa och USA, även om försäljningen i Kina visar en svag nedgång.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Volvo Car

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo Car

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt