Elliot Investment Management tar position i Match Group
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Elliot Investment Management tar position i Match Group

Elliot

Aktivistfonden Elliott Investment Management har köpt in sig i onlinedejtingbolaget Match Group för cirka 1 miljard dollar. Detta sker i en tid när Match Group upplever svårigheter på börsen, inklusive en minskning av betalande kunder. Enligt rapporter kommer Elliot och Match att diskutera möjliga strategier för att förbättra bolagets framgång.

  • Elliott Investment Management har tagit en position i Match Group värd cirka 1 miljard dollar.
  • Match Group, som äger världens största dejtingsajt Tinder, har haft det kämpigt på börsen.
  • Elliott och Match kommer att diskutera åtgärder för att vända på verksamheten.

Enligt Wall Street Journal, som hänvisar till källor nära situationen, har Match Groups marknadsvärde sjunkit till omkring 10 miljarder dollar jämfört med över 40 miljarder dollar under toppen av covid-19-pandemin och techrusningen 2021.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En potentiell vändning för Match Group?

Elliotts intåg kan signalera en möjlig vändning för Match Group, som nyligen upplevt en nedgång i antalet betalande kunder. Det är ännu osäkert om fonden också har för avsikt att införa egna representanter i bolagets styrelse i ett försök att styra verksamheten i en ny riktning.

Match Group äger flera populära online-dejtingplattformar inklusive Tinder, som är världens största dejtingsajt mätt i antalet användare. Deras framtid kan mycket väl bero på de strategier som diskuteras och implementeras efter Elliotts intåg.

Om Match

Match Group är en amerikansk koncern som erbjuder online-dating. Tjänsterna nås digitalt via mobilen och webben där användarna kopplar upp sig och ges möjligheten att träffa andra. Inom koncernen går ett flertal varumärken, där de mer kända inkluderar Tinder, Match, Pairs, Okcupid samt Meetic. Användarna består av privata användare runtom den globala marknaden, med störst närvaro inom Nordamerika samt Europa.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Match

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Match

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.