Elon Musk: "Strejken i Sverige är överspelad"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Elon Musk: "Strejken i Sverige är överspelad"

Elon

Teslas VD Elon Musk rapporterar att strejken i Sverige är över och att saker rör sig i rätt riktning. Detta kom fram under en intervju med Nicolai Tangen, VD för den norska oljefonden. Musk's uttalande kommer efter månader av fackliga konflikter inom Teslas svenska verksamhet.

  • Enligt Elon Musk, Teslas VD, är strejken i Sverige över och verksamheten är i "ganska god form".
  • Strejken, som drivits av IF Metall sedan oktober förra året, har involverat flera fackförbund i Sverige och de nordiska länderna.
  • Den norska oljefonden äger 0,98 procent av kapitalet i Tesla.

Elon Musk, Teslas VD, uttalade sig nyligen om den pågående strejken i Sverige. Musk menar att "stormen har dragit förbi på den fronten" och att saker är på rätt spår i Sverige. Sverigechefen Jens Stark har tidigare betonat att verksamheten i stor utsträckning fortgår som vanligt.

Strejken bland verkstadsarbetare

Sedan oktober förra året har fackförbundet IF Metall drivit en strejk bland verkstadsarbetare i Sverige. Efter det har flera andra fackförbund i Sverige och Norden trappat upp sina blockader mot Tesla. Trots detta påpekar Musk att verksamheten fortsätter "i ganska god form".

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Norska oljefondens inblandning

Intervjun där Musk gjorde uttalandet var med Nicolai Tangen, VD för den norska oljefonden. Oljefonden äger 0,98 procent av kapitalet i Tesla. För oss på Börskollen är det intressant att följa hur dessa ekonomiska och arbetsrelaterade utmaningar påverkar företagets aktievärde och verksamhet.

Börskollen om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tesla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt