Enigt om företagsansvar i EU
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Enigt om företagsansvar i EU

Enigt

Efter många om och men säger EU:s medlemsländer ja till nya regler för företagens ansvar när det gäller människorätts- och miljöbrott i sin produktion.

Efter många om och men säger EU:s medlemsländer ja till nya regler för företagens ansvar när det gäller människorätts- och miljöbrott i sin produktion.

Direktivet om hållbart ansvar, förkortad CSDDD i EU-sammanhang, ställer krav på hur företagen agerar mot bland annat barnarbete och nedsmutsning bland sina dotterbolag och leverantörer. En uppgörelse var egentligen klar redan i vintras, men har inte kunnat slutligt bekräftas, framför allt på grund av oenighet i den tyska regeringen.

Efter många kompromisser – främst om att reglerna bara ska gälla för företag med mer än 1 000 anställda – gavs dock tummen upp från EU-ländernas ambassadörer på fredagen. Det ger både kritik och beröm.

"Medlemsstaterna har ägnat sig åt oändlig hästhandel och sista-minuten-försök att urvattna lagstiftningen. Trots sabotaget från FDP-partiet i tyska regeringen, Italien, Frankrike, Finland och andra så är ändå grunden i lagstiftningen intakt", konstaterar exempelvis den finländska EU-parlamentsledamoten Heidi Hautala i ett pressmeddelande.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt