Enkelt med CFD-handel i olika kryptovalutor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Enkelt med CFD-handel i olika kryptovalutor

Enkelt

Trots att kryptovalutor har varit en del av den globala ekonomin sedan slutet av 90-talet är det fortfarande många som inte vet vad det är för någonting eller hur man investerar och handlar i dem. Med hjälp av AvaTrade blir CFD-handel i kryptovalutor enkelt.

Vid sidan av alla traditionella valutor har den så kallade kryptovalutan vuxit fram. Det är en digital valuta som använder sig av avancerade tekniker för att kryptera ens transaktioner och hålla dem säkra och anonyma. Den som vill ha djupare förståelse i vad är kryptovaluta kan läsa flera hjälpsamma och lättöverskådliga artiklar på AvaTrades webbplats – en internationell nätmäklare som erbjuder handelsverktyg i världsklass.

Bitcoin fortsätter att nå nya toppar

Under åren har det skrivits en hel del om olika kryptovalutor, inte minst bitcoin som är den mest populära kryptovalutan. De flesta artiklarna har fokuserat på valutans otroliga värdeökningar och gärna med en komisk vinkel, som den verkliga historien om en pizzasugen bitcoinägare som för 15 år sedan spenderade 10 000 bitcoins på att köpa två pizzor – idag skulle det motsvara en prislapp på över 7 miljarder kronor.

Genom åren har bitcoins värdeutveckling haft sina toppar och dalar, men sedan 2023 har värdet ökat markant och nu registreras nya toppar. Detta beror delvis på politisk turbulens och osäkerhet på den traditionella valutamarknaden, något som bidrar till ett ökat intresse för en alternativ och säker valuta.

Kommer värdet att öka eller minska?

Eftersom bitcoins har ökat så pass mycket i värde – idag är en bitcoin värd över 73 000 kronor – är det inte så många som har råd att investera i hela bitcoins. Istället köper de flesta antingen andelar av en bitcoin eller fokuserar på CFD-handel. Valutahandel (forex trading) är den enskilt största handelsformen världen över med biljarder kronor i dagliga transaktioner, och är enkelt att komma igång med via AvaTrade. Där finns det nämligen flera tacksamma skriftliga guider och videoklipp som demonstrerar hur CFD-handel fungerar.

I grova drag går CFD-handel ut på att spekulera i om en tillgång kommer att öka eller minska i värde och därefter välja att köpa (gå lång) eller sälja (gå kort). Den som tror att bitcoin kommer att öka i värde, köper bitcoin medan den som tror att värdet kommer att minska, säljer. Det är värdeförändringen från det att positionen öppnas till att den stängs som avgör om det är köparen eller säljaren som tjänar på handeln. Om bitcoinvärdet ökar kommer den som väljer att köpa bitcoin att gå plus, medan säljaren istället tjänar på om värdet minskar. Vinsten baseras i sin tur på mellanskillnaden från att handeln inleds tills att den stängs.

Handel utan direkt ägande

Vad som gör CFD-handel enkelt att komma igång med och tacksamt när det kommer till dyra tillgångar som bitcoin, är att varken köparen eller säljaren behöver äga tillgången innan de öppnar sin position. Istället fokuserar handeln på värdeutvecklingen från att positionen öppnas till att den stängs. Exempelvis, om en köpare går in med 1 000 kronor och värdet ökar med 3 procent, tjänar han eller hon 30 kronor. Eftersom rörelserna i värdeutvecklingen oftast är relativt små, sker CFD-handel ofta med hjälp av hävstång som multiplicerar resultatet. Med en hävstång på x10 skulle intjäningen i ovanstående exempel istället bli 300 kronor. Viktigt att komma ihåg är att även de negativa resultaten multipliceras med samma kraft.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt