Essity - dags att investera i börsens ständiga surdeg?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Essity - dags att investera i börsens ständiga surdeg?

Essity

Dagens Industri har i en nyligen publicerad analys pekat på flera anledningar till varför det kan vara dags att investera i hygien- och hälsobolaget Essity. En låg värdering, fortsatta marginalförbättringar, ny ordförande och Vinda-avyttringens inflytande är de huvudsakliga skälen till DI:s positiva inställning.

  • Essity, ett hygien- och hälsobolag, kan vara en lovande investering enligt Dagens Industri.
  • Anledningarna inkluderar en låg värdering, marginalförbättringar, en ny ordförande och nytillkomna pengar från Vinda-avyttringen.

Enligt Dagens Industri har Essity historiskt sett varit en ständig surdeg på börsen, men tidningen menar nu att det kan vara dags att se över bolaget på nytt. Fyra faktorer pekas ut som avgörande för denna förändrade syn.

Låg värdering och marginalförbättringar

Essitys nuvarande låga värdering och de fortsatta marginalförbättringarna är två av skälen som framhålls. Ett bolag med låg värdering kan ofta erbjuda goda investeringsmöjligheter, särskilt om det finns tecken på förbättringar inom bolaget.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ny ordförande med erfarenhet

Det tredje skälet är att Essity nu har en ny ordförande, Jan Gurander, med erfarenhet från Volvos koncernledning. Denna erfarenhet kan vara till stor fördel för Essity i den fas bolaget befinner sig i just nu.

Det fjärde och sista skälet är avyttringen av Vinda. Denna har tillfört bolaget nya pengar som kan användas för att minska skuldsättningen eller göra förvärv som stärker verksamheten.

Enligt Dagens Industri är det nu dags för Essity att bevisa för marknaden att de kan balansera volymtillväxt med fortsatta marginalförbättringar och leverera på sina långsiktiga mål. Om bolaget lyckas med detta kan det vinna tillbaka förtroende och därmed finns det utrymme för en viss multipelexpansion. Som vi på Börskollen ser det, är det definitivt värt att hålla ett öga på Essitys utveckling framöver.

Börskollen om Essity

Essity är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ESSITY B på Large Cap. Essity verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 32291 st ägare hos Avanza samt 8430 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Essity är ett hygien- och hälsobolag. Under 2017 delades SCA in i två bolag: SCA med inriktning mot skogsindustriell verksamt, samt Essity. Essity produkter återfinns på en global marknad med störst försäljning inom Europa. Affärsverksamheten är indelad i tre segment: Personal Care, Consumer Tissue och Professional Hygiene. Essitys produkter innefattar toalett- och hushållspapper, servetter, handdesinfektion samt avtorkningsprodukter och sensorteknik. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Essity, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Essity

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt