Essity höjer ribban – både vinst och tillväxt ska upp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Essity höjer ribban – både vinst och tillväxt ska upp

Essity

Hygien- och hälsobolaget Essity har presenterat nya finansiella mål som fokuserar på lönsam tillväxt efter avyttringen av dotterbolaget Vinda. Bolaget strävar nu efter en årlig organisk försäljningstillväxt över 3 procent och en EBITA-marginal exklusive jämförelsestörande poster på över 15 procent.

  • Årlig organisk försäljningstillväxt över 3 procent.
  • EBITA marginal exklusive IAC över 15 procent.

Förändrade tillväxtmål

Essity har omformulerat sina tillväxtmål med ambitionen att uppnå en årlig organisk försäljningstillväxt på över 3 procent. Det tidigare målet var en årlig försäljningstillväxt över 5 procent, vilket inkluderade både organisk tillväxt och förvärv. Förvärv kommer fortsatt vara en del av bolagets strategi, men de ingår inte längre i det årliga tillväxtmålet.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Högre EBITA-marginal

Bolagets nya mål för EBITA-marginal, exklusive jämförelsestörande poster (IAC), är över 15 procent. Detta är en ökning från det tidigare målet som innebar en avkastning på sysselsatt kapital (ROCE) exklusive IAC på över 17 procent per 2025, vilket motsvarade en EBITA-marginal exklusive IAC på cirka 13,5 procent.

Vi på Börskollen ser att Essity, enligt vd Magnus Groth, är i bättre form än någonsin. Bolaget höjer ambitionsnivån och siktar på att växa med över 3 procent per år även utan Vinda, samtidigt som de strävar efter högre och stabilare marginaler.

Magnus Groth, vd och koncernchef för Essity, säger: "Essity är i bättre form än någonsin och nu höjer vi ambitionsnivån ytterligare. Vår målsättning är att växa organiskt med över 3 procent per år även utan Vinda och dessutom med högre och stabilare marginaler. Gynnsamma marknadstrender i kombination med Essitys framgångsrika innovationer, starka varumärken och effektiviseringsarbete ger oss förutsättningarna att både ta marknadsandelar och förbättra bolagets lönsamhet."

```

Börskollen om Essity

Essity är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ESSITY B på Large Cap. Essity verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 32236 st ägare hos Avanza samt 8141 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Essity är ett företag som specialiserar sig på hygien- och hälsoprodukter. År 2017 delades SCA upp i två separata företag: SCA, som fokuserar på skogsindustrin, och Essity. Essity säljer sina produkter globalt, med störst marknad i Europa. Företagets verksamhet är uppdelad i tre huvudområden: Personal Care, Consumer Tissue och Professional Hygiene. Bland deras produkter finns toalett- och hushållspapper, servetter, handdesinfektionsmedel samt rengöringsprodukter och sensorteknik. Essity har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Essity, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Essity

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt