Etikbrott på Chalmers kopplas till Integrum
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Etikbrott på Chalmers kopplas till Integrum

Etikbrott

Forskning på Chalmers högskola har avbrutits efter att etik- och oredlighetskommittén upptäckt potentiell oetiskt beteende kopplat till medicinteknikbolaget Integrum. Enligt en rapport som Dagens Industri har granskat, pekas det ut individer med starka band till företaget.

  • Forskningen på Chalmers högskolas Center for Bionics and Pain Research har avbrutits efter misstankar om etikbrott.
  • Misstankarna riktas mot individer med kopplingar till medicinteknikbolaget Integrum.
  • Integrum hävdar att ingen av de forskningsresultat som uppnåtts i samarbetet med avdelningen har använts för att få regulatoriska godkännanden för företagets produkter.

Enligt rapporten har det framkommit information om avvikelser från god forskningssed sedan den tidigare chefen Max Ortiz Catalán lämnade verksamheten. Catalán pekas ut som central i rapporten.

Brister i forskningstillstånd och kvalitetssäkring

Chalmers uttalade i ett pressmeddelande att forskning inom Center for Bionics and Pain Research har bedrivits med otillräckliga tillstånd och att den inte har kvalitetssäkrats på ett tillfredsställande sätt.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Integrums svar

I ett svar på anklagelserna hävdar Integrum att ingen av de forskningsresultat som uppnåtts inom ramen för samarbetet med avdelningen har använts som underlag för att få regulatoriska godkännanden för deras redan lanserade produkter Opra Implant System och Neuromotus.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen kring den här historien och rapportera om eventuella påverkan på Integrums aktier.

Börskollen om Integrum

Integrum är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern INTEG B på First North. Integrum verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 3185 st ägare hos Avanza samt 632 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Integrum är verksamma inom medicinteknik. Idag utvecklar bolaget system för skelettförankrade proteser baserat på det framtagna OPRA-implantatsystemet, som senare vidaresäljs till sjukhus världen över. Implantatet sätts på patientens ben med hjälp utav titanskruvar och antas förbättra livet för en stor del patienter med amputation. Bolaget grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Mölndal.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Integrum, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Integrum

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Integrum

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt