Etsy minskar sin personalstyrka med 11 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Etsy minskar sin personalstyrka med 11 procent

Etsy

Den populära digitala marknadsplatsen Etsy har meddelat att de kommer att säga upp 225 anställda, vilket motsvarar 11 procent av företagets totala arbetskraft. Uppsägningarna kommer i spåren av företagets snabba tillväxt och förändringar i marknadsklimatet. Etsy's försäljning har varit i princip oförändrad sen 2021, vilket innebär att företaget inte har lyckats öka försäljningen till sina säljare.

Snabb tillväxt och förändrade marknadsförutsättningar

Etsy har mer än fördubblats i storlek sedan 2019, men har samtidigt ställts inför utmaningar i samband med förändrade marknadsförutsättningar. "Vi verkar i en mycket utmanande makro- och konkurrensmiljö", sa Etsy's verkställande direktör Josh Silverman i ett brev till de anställda. Han påpekade att företagets bruttoförsäljning av varor i princip varit oförändrad sedan 2021, vilket innebär att de inte har kunnat ge sina säljare mer försäljning. "Detta är det enskilt viktigaste vi kan göra för dem", tillade Silverman.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Reviderad guidning för fjärde kvartalet

Uppsägningsbeskedet kom i samband med att Etsy reviderade sin prognos för fjärde kvartalet. Företaget förutspår nu en ebitda-marginal på 27-28 procent, upp från tidigare 26-27 procent. Dessutom förväntas intäkterna öka med 2-3 procent.

Etsy's aktiepris sjönk som mest med 7 procent efter uppsägningsbeskedet, men återhämtade sig senare för att stänga på -2 procent på onsdagen.

Om Etsy

Etsy tillhandahåller e-handelstjänster. Företaget erbjuder handgjorda och vintageartiklar, konst och förnödenheter, samt vanliga föremål som kläder, hushållsprodukter, pappersvaror, ljus, väskor och plånböcker, musik och träbearbetningsartiklar. Etsy är verksamt och har sina kunder över hela USA. Företaget grundades 2005 och har sitt huvudkontor i New York, USA.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Etsy

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Etsy

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt