Etsy minskar sin personalstyrka med 11 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Etsy minskar sin personalstyrka med 11 procent

Etsy

Den populära digitala marknadsplatsen Etsy har meddelat att de kommer att säga upp 225 anställda, vilket motsvarar 11 procent av företagets totala arbetskraft. Uppsägningarna kommer i spåren av företagets snabba tillväxt och förändringar i marknadsklimatet. Etsy's försäljning har varit i princip oförändrad sen 2021, vilket innebär att företaget inte har lyckats öka försäljningen till sina säljare.

Snabb tillväxt och förändrade marknadsförutsättningar

Etsy har mer än fördubblats i storlek sedan 2019, men har samtidigt ställts inför utmaningar i samband med förändrade marknadsförutsättningar. "Vi verkar i en mycket utmanande makro- och konkurrensmiljö", sa Etsy's verkställande direktör Josh Silverman i ett brev till de anställda. Han påpekade att företagets bruttoförsäljning av varor i princip varit oförändrad sedan 2021, vilket innebär att de inte har kunnat ge sina säljare mer försäljning. "Detta är det enskilt viktigaste vi kan göra för dem", tillade Silverman.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Reviderad guidning för fjärde kvartalet

Uppsägningsbeskedet kom i samband med att Etsy reviderade sin prognos för fjärde kvartalet. Företaget förutspår nu en ebitda-marginal på 27-28 procent, upp från tidigare 26-27 procent. Dessutom förväntas intäkterna öka med 2-3 procent.

Etsy's aktiepris sjönk som mest med 7 procent efter uppsägningsbeskedet, men återhämtade sig senare för att stänga på -2 procent på onsdagen.

Om Etsy

Etsy tillhandahåller e-handelstjänster. Företaget erbjuder handgjorda och vintageartiklar, konst och förnödenheter, samt vanliga föremål som kläder, hushållsprodukter, pappersvaror, ljus, väskor och plånböcker, musik och träbearbetningsartiklar. Etsy är verksamt och har sina kunder över hela USA. Företaget grundades 2005 och har sitt huvudkontor i New York, USA.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Etsy

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Etsy

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.