EU-fred med Apple om mobila plånböcker
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

EU-fred med Apple om mobila plånböcker

EU-fred

EU-kommissionen sluter fred med Apple om bolagets mobila plånböcker. Uppgörelsen kommer sedan Apple gått med på att enklare öppna upp för andra utvecklare.

EU-kommissionen sluter fred med Apple om bolagets mobila plånböcker. Uppgörelsen kommer sedan Apple gått med på att enklare öppna upp för andra utvecklare.

– Vi accepterar Apples åtaganden för de skapar en jämbördig lösning vad gäller både säkerhet och användarvänlighet. Och de är lätta att införa för både Apple och andra plånboksutvecklare, säger konkurrensansvarige EU-kommissionären Margrethe Vestager på en presskonferens i Bryssel.

Striden om plånböckerna inleddes redan 2020 då kommissionen anklagade Apple för att utnyttja sin dominerande marknadsställning och försvåra för sina konkurrenter. Sedan i vintras har dock olika åtgärder diskuterats som nu mynnar ut i de åtaganden som Apple lovar att följa i åtminstone tio år.

Samtidigt kvarstår flera andra tvister mellan EU-kommissionen och Apple, bland annat om de avgifter som bolaget tar ut av andra utvecklare för tillträde till App Store.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Apple

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt