EU-regler utmanar onlinemäklare, eToro och Plus500 anpassar sig
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

EU-regler utmanar onlinemäklare, eToro och Plus500 anpassar sig

EU-regler har haft en betydande påverkan för onlinemäklare som eToro och Plus500 de senaste åren. De nya reglerna har skapat utmaningar för dessa företag, men de har också främjat innovation och anpassning till nya lagar.

European Securities and Markets Authority (ESMA) har infört ett antal regler som syftar till att skydda investerare inom detaljhandel. Dessa regler har inkluderat åtgärder som att begränsa hävstång och införa skydd mot negativt saldo. Även om dessa regler välkomnas av många investerare har de också skapat utmaningar för aktiemäklare.

"Industrin för onlinemäklare utvecklas ständigt, och effekten av EU-regler för företag som eToro och Plus500 är bara ett exempel på detta", sa James Knight, redaktör hos Invezz.com - en webbplats som ger vägledning och ranking för aktieappar i Europa.

eToro, en av de största onlinemäklarna i Europa, har varit tvungna att anpassa sig till de nya reglerna för att förbli konkurrenskraftiga. Ett sätt som företaget har gjort detta på är genom att utöka sitt produktutbud. eToro erbjuder nu ett bredare utbud av investeringsprodukter såsom börshandlade fonder (ETF:er) och kryptovalutor, för att ge sina kunder fler alternativ.

"Vi tror att vårt nya produktutbud kommer att hjälpa till att mildra effekten av de nya reglerna i vår verksamhet", sa eToros VD Yoni Assia nyligen i en intervju med Finance Magnates.

Plus500, en annan stor onlinemäklare, har också varit tvungen att anpassa sig till de nya reglerna. Företaget har genomfört ett antal förändringar på sin handelsplattform för att följa de nya reglerna.

"Vi har arbetat hårt för att säkerställa att vår plattform är i enlighet med de nya reglerna, samtidigt som vi bibehåller en användarvänlig upplevelse för våra kunder", sa Plus500:s VD Asaf Elimelech nyligen i ett uttalande.

Även om de nya reglerna har skapat utmaningar för onlinemäklare har de också bidragit till innovation och anpassning till nya lagar. I ESMA-ordföranden Steven Maijoors ord: "Vårt mål är att säkerställa investerarskydd samtidigt som vi främjar innovation".

När dessa företag fortsätter att anpassa sig och innovera kan investerare vara trygga i att de är väl skyddade av de regler som EU har infört.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt