Facebook och Instagram beroendeframkallande - Meta stäms
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Facebook och Instagram beroendeframkallande - Meta stäms

Facebook

Meta Platforms, företaget bakom de populära sociala medierna Facebook och Instagram, står inför en rättslig prövning i USA. Företaget anklagas i ett flertal stämningar för att dess tjänster är beroendeframkallande och riktade mot barn och ungdomar.

Stämningsansökningarna kommer från åklagare i 42 amerikanska delstater. Dessa åklagare representerar en bredd av politiska bakgrunder, vilket innebär en betydande rättslig utmaning för Meta Platforms, enligt CNBC.

Enskilda och delstatliga stämningar

Majoriteten av stämningarna, 33 stycken, kommer att behandlas i en gemensam rättegång i Kalifornien. De resterande stämningar kommer att drivas på delstatsnivå, inklusive i New York.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Inte första gången Meta ställs inför rätta

Det är inte första gången Meta Platforms hamnar i hetluften. Tidigare, år 2010, anklagades företaget för konkurrensbegränsning av åklagare från 48 delstater och den federala handelskommissionen FTC. Stämningarna resulterade i omfattande rättsliga strider och utmaningar för företaget.

Om Meta Platforms

Meta Platforms Inc är en global koncern som driver ett flertal populära sociala nätverkstjänster, där de mest kända inkluderar Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp och Oculus. Grunden inom koncernen är att erbjuda en möjlighet för familj, vänner och företag att kommunicera med varandra online. Meta platforms grundades 2004 och hette från början Facebook. De har sitt huvudkontor i Menlo Park, Kalifornien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Meta Platforms

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Meta Platforms

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt