Facket på väg in i Amazons brittiska verksamhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Facket på väg in i Amazons brittiska verksamhet

Facket

Amazons brittiska avdelning kan komma att erkänna ett fackligt organ för första gången, efter att medlemmar i fackförbundet GMB på företagets lager i Coventry fått tillstånd att hålla en juridiskt bindande omröstning. Enligt brittiska The Guardian, har Central Arbitration Committee (CAC), ett lagstadgat organ som beslutar om kollektivavtalsrättigheter, beslutat att en omröstning ska hållas på plats.

  • En omröstning kommer att hållas på Amazon's lager i Coventry för att avgöra om företaget ska erkänna fackförbundet GMB.
  • Om omröstningen leder till en seger, kommer GMB att få rätt att diskutera arbetsvillkor såsom lön, arbetstid och semester med Amazon.

Fackförbundet GMB har utfört flera strejker vid anläggningen i Coventry sedan januari förra året, där man krävt en löneökning till 15 pund i timmen samt att en representant ska finnas med vid löneförhandlingar med företagsledningen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

En modern kamp mellan David och Goliat

Enligt GMB:s ledande organisatör Amanda Gearing, har kampen för fackliga rättigheter på Amazon från första början varit en modern version av striden mellan David och Goliat. "Ett år senare är detta ett verkligt historiskt ögonblick när arbetstagarna står upp mot företagets obevekliga antifackliga propaganda", säger Gearing.

Om GMB lyckas i sin strävan, kan detta bli ett viktigt steg för arbetstagarnas rättigheter inom e-handelsbranschen. Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa denna utveckling noga.

Börskollen om Amazon

Amazon är ett e-handels- och molntjänstbolag. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tjänster, inkluderat onlineförsäljning av böcker och hemelektronik, övriga konsumentvaror och molnbaserade lösningar via Amazon Web Services för sina företagskunder. Verksamhet innehas på global nivå och kunderna återfinns inom ett flertal sektorer. Amazon grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Amazon, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Amazon

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt