Fantasma Games levererar återigen ett rekordkvartal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Fantasma Games levererar återigen ett rekordkvartal

Fantasma

Fantasma Games publicerade idag, den 9e november 2022, bolagets delårsrapport för det tredje kvartalet 2022 och slog marknadens förväntningar på såväl nettoomsättning som lönsamhet. Det tredje kvartalet kan sammanfattas enligt följande:

  • Nettoomsättningen uppgick till 8,7 (1,3) MSEK, motsvarande en ökning om 597 %
  • Spelintäkterna uppgick till 7,5 (1,3) MSEK för kvartalet, motsvarande en ökning om    502 %
  • EBITDA uppgick till 2,1 (-1,6) MSEK

Under det tredje kvartalet har Fantasma återigen bevisat skalbarheten i affärsmodellen, genom att växa nettoomsättningen med 597 % jämfört med samma period föregående år. Long-tail svarade för 39 % av nettoomsättningen vilket bekräftar den positiva trenden, där long-tail stadiet svarar för en allt större andel av de totala intäkterna, vilket indikerar att bolaget producerar högkvalitativa spel där kunderna fortsätter spela under en längre period.

Vi har tidigare ansett att de kvalitativa spelen och slutna starka avtal med ledande distributörer som viktiga strategiska fördelar för Fantasma och den fortsatta etablering på den amerikanska marknaden, som under det tredje kvartalet uppgick till 16 % av försäljningen. Fortsatta styrkebesked av etablering på den amerikanska marknaden ger därutöver större potential i kontributionen från long-tail stadiet. Tack vare investeringar i ökad produktionsförmåga förväntas även Fantasma att kunna öka lanseringen av nya spel under år 2023.

Ansvarig analytiker på Analyst Group kommenterar

Mot bakgrund av ovan har Analyst Group valt att höja omsättningsprognosen för hela den prognostiserade perioden fram till år 2024.
Sammanfattningsvis ser vi Fantasma Games följa vår investeringsidé, samtidigt som bolaget levererat siffror över våra förväntningar. Management fortsätter exekvera utefter utstakad plan, vilket leder till att vi fortsatt ser stor potential för att Bolaget kan expandera på den europeiska såväl som den amerikanska marknaden med hjälp av utökade samarbeten och lyckade spellanseringar."

Intervju med VD och grundare Fredrik Johansson


Ni slår återigen rekord under Q3 -22, vad skulle du säga är störst bidragande faktorer?

3 faktorer egentligen:

  • Bättre spel som resulterar i större exponering hos operatörerna och därmed når vi fler spelare vid varje lansering
  • Lyckade etableringar på nya marknader - USA stod för 16 % under Q3
  • Vi tar mer marknadsandelar på befintliga marknader där England bland annat stod för 23 % under Q3, jämfört med 5 % under Q3 förra året, detta trots en väldigt stor ökning i spelhållning

Hur ser er tillväxtstrategi ut framöver för att bibehålla ert starka momentum?

Fortsatt expansion in på nya marknader, där amerikanska marknaden är det primära fokuset. Vi är än så länge bara live med 3 spel hos en operatör. Trots det genererar det väldigt bra siffror för oss.

Målet är att lansera större del av befintliga portföljen i USA under 2023, tillsammans med nya spel.

Ökad antalet spellanseringar kommer vara en bidragande faktor för att öka tillväxten ytterligare under 2023.

Fortsätta ta andelar på befintliga, reglerade marknader i Europa. Vi har stora förhoppningar om att vi kommer gå live med fler operatörer i Italien, Grekland, Spanien, Rumänien och Portugal under kommande 6 månader.

För investerare, vad anser du är mest intressant att hålla ett extra öga på avseende Fantasma Games framgent?

Vår fortsatta expansion, primärt i USA, men även andra stora och spännande marknader i Europa. Vi har en väldigt stark release plan framför oss med välarbetade koncept som vi har stora förhoppningar om, vi blir bättre vid varje release vi gör på många olika plan.  Sammantaget känner jag mig väldigt optimistisk inför framtiden och Fantasma har enbart börja sin resa mot att bli en utav de ledande spelstudiorna.

Nyheter om Fantasma Games

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.