Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Här

Här hittar du bästa sparkontot just nu – Rörlig sparränta närmar sig 3,5 %

Under tidigare års lågräntemiljö har det i stort sett inte gått att få någon avkastning alls på sina sparpengar, men i och med det senaste årets stigande räntor kan du nu få riktigt bra avkastning till låg risk – något som har gjort sparformen "glödhet" igen!

Efter Riksbankens senaste räntehöjning (till en styrränta på 3,5 procent) har flera milstolpar nådds för de som söker trygg avkastning i form av ett vanligt sparkonto med insättningsgaranti. Nu erbjuder flera aktörer obundna, rörliga sparräntor närmare 3,5 procent – och för dig som kan tänka dig att binda dina pengar en period kan du nu få över/omkring 4 procent årlig avkastning!

Inom kort (slutet av juni) är det också dags för Riksbankens nästa räntebesked där flera av storbankerna tror på ytterligare en höjning på åtminstone 0,25 procentenheter (och potentiellt mer nu alternativt under nästa möte i september). Det bör ge ytterligare stöd för fortsatt högre sparräntor framåt – vilket du givetvis drar nytta av om du väljer ett sparkonto med obunden rörlig sparränta som automatiskt tenderar att justeras upp vartefter styrräntan höjs.

Jämförelse: Bästa sparräntan just nu?

Nedan listar vi, tillsammans med jämförelsetjänsten Compricer, aktuella sparräntor från en stor mängd olika aktörer – såväl rörlig som bunden med olika löptider. Klicka på "Visa fler" för att se fler aktörer, räntor och löptider (och se de aktörer som just nu erbjuder bundna räntor omkring/över 4 procent).

(Annonssamarbete) Tabellen nedan uppdateras löpande och presenteras tillsammans med Compricer som jämför bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land.

Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer samt se aktuella sparräntor även för längre bindningstider!

Storbankerna ligger ljusår efter


Om du är bankund hos någon av storbankerna bör du dock se dig om efter alternativ, då de flesta fortfarande "släpar" efter ordentligt med  sina (rörliga) sparräntor. Värst ser det oftast ut på vanliga "lönekonton" som i många fall fortfarande helt saknar sparränta – men även rena sparkonton i olika former ligger långt efter de olika nischbankernas alternativ. Om du vill maximera din ränta bör du med andra ord se dig om efter bättre villkor – ovan listar vi bästa sparkontona just nu!

Fördjupning: Om du är intresserad av att lära dig mer om sparkonto som sparform, hur det fungerar, olika begrepp och vad man bör tänka på så tipsar vi om vår stora guide Bästa sparräntan.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt