Energifonden: Investeringar i framtidens energibolag ger 9 % årlig avkastning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Investeringstips

Energifonden: Investeringar i framtidens energibolag ger 9 % årlig avkastning

Energifonden:

"Just nu finns det otroligt många fina investeringsmöjligheter inom energisektorn", säger Fredrik Johansson, vd på Energifonden Sverige som återigen erbjuder allmänheten att investera och spara i bolagets ränteobligationer.

Energifonden Sverige gjorde 2023 sitt hittills bästa helårsresultat, vilket skapar trygghet för en obligationsinvesterare. Med en kassabehållning på dryga 200 miljoner kronor står Energifonden nu redo att investera tungt i närtid och under rådande lågkonjunktur. Energifonden skapar sin höga avkastning genom att investera i både nya och etablerade företag inom energisektorn. Det handlar om allt från energilogistik och tankfartyg till bränslebolag som lagrar och distribuerar fossilfria bränslen.

"Att vi genom våra investeringar inom energilogistik samt i bränslebranschen lyckats minska koldioxidutsläppen med tusentals ton och samtidigt alltid levererat utlovad avkastning gör mig stolt och glad", säger Fredrik Johansson, vd på Energifonden Sverige och fortsätter;

"Den goda respons som vi fått från investerare när Energifonden-koncernen punktligt betalat ut kupongräntan var sjätte månad sedan starten 2018, nu med totalt 14 obligationer, har föranlett att återigen erbjuda allmänheten möjligheten att investera och spara i Energifondens ränteobligationer."

Fast ränteutbetalning var sjätte månad genererar stort intresse

"Intresset från allmänheten för obligationer med fast ränta utbetald var sjätte månad, har ökat för varje nytt obligationslån vi gett ut. En trend som verkar hålla i sig. Trots att Energifonden är ett litet bolag, har vi en avsevärd ekonomisk styrka, och vi har visat att vår affärsmodell fungerar", säger Fredrik.

En förklaring är att Energifonden noga valt ut vinnare i mogna branscher som är under förvandling till att bli fossilfria. Dagens konsumenter har dessutom en större miljömedvetenhet, vilket påverkar utbudet av varor och tjänster, något som i sin tur skapat spännande tillväxtmöjligheter för nya och befintliga energiaktörer. Det är dessa aktörer Energifonden hittar, investerar i och sedan hjälper med sitt kunnande och sina kontakter.

God avkastningspotential – driver utvecklingen mot fossilfritt

"En helt ny industri håller på att växa fram. Det handlar om allt från nya typer av affärsmodeller till innovativa lösningar. Energifrågor är otroligt viktiga. Utan en förståndig energiomställning kommer vi att få stora problem i framtiden", säger Fredrik Johansson och avslutar;

Vi vill erbjuda allmänheten en bra fast avkastning på̊ sina sparpengar samtidigt som den, genom att investera i framtidens energibolag får en möjlighet att påverka utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle."

Erbjudandet består av:

  • 5-årig obligation med 9% årlig ränta
  • 3-årig obligation med 7% årlig ränta

Energifondens investeringskommitté och styrelse leds av Finn Johansson, som tidigare bland annat varit styrelseordförande i ett av Sveriges största verkstadsbolag. Fredrik Johansson, vd och ledamot har en mångårig maritim bakgrund och erfarenhet från att bygga upp och etablera bolag inom bränslesektorn. Agneta Johansson är ledamot med mångårig erfarenhet som entreprenör inom hälsovård och marinbranschen.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt