Fastighetsägarna Stockholm föreslår kraftig hyreshöjning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Bostad

Fastighetsägarna Stockholm föreslår kraftig hyreshöjning

Fastighetsägarna

Fastighetsägarna Stockholm har lagt fram ett förslag om att höja hyrorna med upp till 15,4 procent från och med januari 2025. Förslaget, som påverkar omkring 60 000 hyresrätter, har mött stark kritik från Hyresgästföreningen. Organisationen anser att hyresvärdarnas krav är orealistiska med tanke på den sjunkande inflationen och räntorna.

  • Förslag om hyreshöjning på upp till 15,4 procent från januari 2025
  • Påverkar cirka 60 000 hyresrätter i Stockholm och på Gotland
  • Hyresgästföreningen kritiserar förslaget som "verklighetsfrånvänt"

Fastighetsägarna Stockholm, som representerar privata hyresvärdar i Stockholm och på Gotland, har lagt fram ett förslag om att höja hyrorna med upp till 15,4 procent från och med 1 januari 2025. Enligt en artikel från Dagens Industri, motiveras förslaget av ökade kostnader för vatten, värme, sophämtning, underhåll och lån.

Starka reaktioner från Hyresgästföreningen

Förslaget har inte mottagits väl av Hyresgästföreningen, som beskriver det som "totalt sanslöst och verklighetsfrånvänt". Föreningen anser att hyresvärdarnas krav är obefogade, särskilt med tanke på nuvarande ekonomiska trender med sjunkande inflation och räntor.

Påverkar 60 000 hyresrätter

Om förslaget går igenom kommer det att påverka cirka 60 000 hyresrätter i Stockholm och på Gotland. Den föreslagna hyreshöjningen är en av de mest betydande på senare tid och har potential att påverka många hyresgästers ekonomi kraftigt.

Vid Börskollen följer vi utvecklingen noga och kommer att uppdatera våra läsare med ytterligare information när den blir tillgänglig. Det här är en fråga som kan ha stor inverkan på både hyresmarknaden och den övergripande ekonomin i regionen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt