Fastighetsbolaget nära börsnotering: "attraktiva lägen"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Fastighetsbolaget nära börsnotering: "attraktiva lägen"

Fastighetsbolaget

Prisma Properties, som specialiserar sig på fastigheter för lågpriskedjor, planerar att notera sig på börsen under andra kvartalet. Bolaget siktar på att ta in cirka 1,3 miljarder kronor genom en nyemission för att fortsätta sin expansion.

  • Prisma Properties ska noteras på börsen i andra kvartalet.
  • Nyemission förväntas tillföra cirka 1,3 miljarder kronor.
  • Bolagets fastighetsbestånd värderas till 6,4 miljarder kronor.

Stark närvaro i Norden

Prisma Properties äger och förvaltar fastigheter främst för lågprisbutiker och snabbmatsrestauranger i Sverige, Danmark och Norge. Bolaget har ett imponerande fastighetsbestånd som omfattar 120 fastigheter med en sammanlagd uthyrbar area på 268.165 kvadratmeter. Det totala värdet på fastigheterna uppskattas till 6,4 miljarder kronor.

Bland hyresgästerna finns välkända lågpriskedjor som Dollar Store och Överskottsbolaget samt snabbmatskedjan Burger King. Bolaget har alltså en stark position inom sitt segment i Norden, rapporterar Dagens Industri.

Nyemission och investerarintresse

Nyemissionen syftar till att tillföra Prisma Properties cirka 1.250 miljoner kronor före transaktionskostnader. Huvudägaren Alma Property Partners har också åtagit sig att sälja en del av sin aktiepost men kommer att behålla en betydande del av innehavet även efter noteringen.

Flera stora investerare har redan visat intresse för att delta i nyemissionen. Bland dessa finns fonder förvaltade av Capital World Investors, Clearance Capital Limited, Länsförsäkringar Fondförvaltning och Odin Förvaltning. Dessa investerare har åtagit sig att köpa eller teckna aktier till en kurs av 27,5 kronor, vilket totalt motsvarar 624 miljoner kronor, under vissa villkor.

Affären skulle värdera Prisma Properties nuvarande aktier till cirka 4.523 miljoner kronor. Noteringen är planerad att ske under det andra kvartalet 2023, förutsatt att marknadsförhållandena är gynnsamma.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen av denna notering och bolagets framtida tillväxt. Vi ser fram emot att se hur Prisma Properties kommer att fortsätta sin expansion på den nordiska marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Prisma Properties

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt