Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fed-chefen:

Fed-chefen: Svagare jobbsiffra ett framsteg i kampen mot inflation

Thomas Barkin, Richmond Fed-chef, ser den senaste svaga sysselsättningsstatistiken som ett framsteg i Federal Reserve's (Fed) kamp mot inflationen. Även om det är för tidigt att bedöma effekten på Feds penningpolitiska framtid, anser Barkin att det finns gott om tid innan nästa räntebeslut behöver fattas.

Barkin är den första ledamoten från Fed att kommentera penningpolitiken efter förra veckans beslut om räntan och de nya sysselsättningssiffrorna för oktober, som visade sig vara svagare än vad marknaden förväntade sig. Dessa siffror reflekterar den nuvarande ekonomiska situationen och kan bidra till att påverka Feds framtida strategi.

Det är för tidigt att dra några slutsatser

Enligt Barkin är det ännu för tidigt att dra några slutsatser om hur den svagare sysselsättningsstatistiken kan påverka Feds kommande penningpolitik. Trots detta menar han att det är ett steg i rätt riktning för att bekämpa den höga inflationen.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Mycket tid kvar innan nästa beslut

Barkin framhöll i en intervju med CNBC att det finns "mycket tid" kvar innan Fed behöver fatta nästa räntebeslut. Han tillade: "Vi kommer att få två inflationsrapporter mellan nu och nästa möte, och jag tror att det är vad som kommer att vara viktigt för mig". Dessa rapporter kommer att vara avgörande för beslutsfattande och ger en tydligare bild av den ekonomiska situationen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.