Fed-chefen: Svagare jobbsiffra ett framsteg i kampen mot inflation
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Fed-chefen: Svagare jobbsiffra ett framsteg i kampen mot inflation

Fed-chefen:

Thomas Barkin, Richmond Fed-chef, ser den senaste svaga sysselsättningsstatistiken som ett framsteg i Federal Reserve's (Fed) kamp mot inflationen. Även om det är för tidigt att bedöma effekten på Feds penningpolitiska framtid, anser Barkin att det finns gott om tid innan nästa räntebeslut behöver fattas.

Barkin är den första ledamoten från Fed att kommentera penningpolitiken efter förra veckans beslut om räntan och de nya sysselsättningssiffrorna för oktober, som visade sig vara svagare än vad marknaden förväntade sig. Dessa siffror reflekterar den nuvarande ekonomiska situationen och kan bidra till att påverka Feds framtida strategi.

Det är för tidigt att dra några slutsatser

Enligt Barkin är det ännu för tidigt att dra några slutsatser om hur den svagare sysselsättningsstatistiken kan påverka Feds kommande penningpolitik. Trots detta menar han att det är ett steg i rätt riktning för att bekämpa den höga inflationen.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Mycket tid kvar innan nästa beslut

Barkin framhöll i en intervju med CNBC att det finns "mycket tid" kvar innan Fed behöver fatta nästa räntebeslut. Han tillade: "Vi kommer att få två inflationsrapporter mellan nu och nästa möte, och jag tror att det är vad som kommer att vara viktigt för mig". Dessa rapporter kommer att vara avgörande för beslutsfattande och ger en tydligare bild av den ekonomiska situationen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt