FED-guvernören avviker från sin hökaktiga ton – "räntehöjningar kan vara över"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FED-guvernören avviker från sin hökaktiga ton – "räntehöjningar kan vara över"

FED-guvernören

Federal Reserve-guvernör Michelle Bowman, känd för sin hökaktiga inställning till räntehöjningar, har nu ändrat sin hållning och indikerar att tiden med räntehöjningar kan vara över. Denna ändring kommer efter att Fed har gjort framsteg med att sänka inflationen.

  • Michelle Bowman, guvernör för Federal Reserve, har ändrat sin hållning och antyder att tiden med räntehöjningar kan vara över.
  • Bowman's ändrade synpunkt kommer efter att Fed har gjort framsteg i att minska inflationen.

Bowman gav denna kommentar vid ett evenemang i South Carolina och sa, "Baserat på dessa framsteg har jag bytt synpunkt till att överväga möjligheten att inflationstakten kan minska ytterligare med styrräntan kvar på nuvarande nivå under en tid". Hon fortsatte med att förklara att om inflationen fortsätter att sjunka närmare Feds mål på 2 procent kommer det snart att bli lämpligt att inleda processen med att sänka styrräntan för att förhindra att politiken blir alltför restriktiv.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Räntesänkningar ännu inte aktuellt

Trots sin nya inställning underströk Bowman att det ännu inte är dags att börja överväga räntesänkningar. Detta beror på att det fortfarande finns risker för högre inflation. Detta indikerar att trots den ändrade hållningen kommer Feds beslut att fortsätta att balanseras mot de aktuella ekonomiska omständigheterna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.