Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FED

FED varnar - "Vi kommer att fortsätta med det här tills vi lyckas"

Federal Reserves ordförande, Jerome Powell, varnar för att fler räntehöjningar kan vara på väg i ett försök att bekämpa den stigande inflationen. Powell uttryckte under ett tal att han och hans kommitté är fast beslutna att uppnå en penningpolitisk hållning som kan sänka inflationstakten till 2 procent, men att de ännu inte är säkra på att deras nuvarande strategi är tillräcklig.

Under sitt tal framför en publik på Internationella valutafonden (IMF) i Washington, USA, uttalade Powell att Federal Open Market Committee (FOMC) är engagerade i att uppnå en ekonomisk position som är tillräckligt restriktiv för att pressa ned inflationen till 2 procent över tid. Han tillade dock att de inte är övertygade om att de har uppnått den positionen än.

Potentiell räntehöjning

Powell erkände att det fortfarande finns mycket jobb att göra för att sänka inflationen till 2 procent-målet, då den nuvarande inflationen ligger långt över det önskade målet. "Vi kommer att fortsätta med det här tills vi lyckas", sade Powell. Han tillade senare att Federal Reserve nu fokuserar på om räntan behöver höjas, samt hur länge den i så fall behöver förbli förhöjd.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Effekt på börserna

Powells uttalanden, som tyder på en stramare penningpolitik, ledde till en nedgång på de amerikanska börserna. Denna nedgång spred sig senare även till de asiatiska börserna. Detta visar tydligt hur oron för potentiella räntehöjningar kan påverka ekonomiska marknader globalt.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.