Felaktiga parkeringsböter – Riksförbundet kräver lagändring
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Felaktiga parkeringsböter – Riksförbundet kräver lagändring

Felaktiga

Sverige är känt för sina relativt låga parkeringsavgifter, men det är också ett land där parkeringsböterna kan bli en kostsam historia. Enligt Riksförbundet M Sverige, är det alltför vanligt att bilister anser att de fått orättvisa parkeringsböter, och de kräver nu en lagändring för att rätta till situationen.

  • Många bilägare upplever att de fått orättvisa parkeringsböter på grund av oklar information och tekniska problem.
  • Riksförbundet M Sverige föreslår en lagändring för att ge myndigheter större möjlighet att fria bilister som fått böter trots att de följt reglerna.
  • Det är svårt att bestrida parkeringsböter, och vissa parkeringsbolag har ekonomiska incitament att neka bilister rättelse.

Orättvisa parkeringsböter

Enligt M Sverige är det vanligt att bilister känner sig orättvist behandlade när det kommer till parkeringsböter skriver tidningen Vi Bilägare. En orsak är bristfällig information eller tekniska problem med parkeringsautomater.

Äldre bilister som inte använder smartphones är särskilt drabbade, då de är beroende av fysiska parkeringsautomater och kan hamna i situationer där de inte kan betala för parkering på det sätt som krävs.

Bilägares svåra position

Bilister kan ha svårt att få rätt i en tvist om parkeringsböter. En tung bevisbörda ligger på bilisten och det kan vara svårt att övertyga parkeringsbolag och myndigheter om att man följt reglerna men hindrats av tekniska problem. Dessutom har vissa parkeringsbolag ekonomiska incitament att neka bilister rättelse, då de även ingår i inkassobolag.

Vi på Börskollen håller med M Sverige om att det är dags för en lagändring. Det behövs större möjligheter för myndigheter att fria bilister som gjort sitt bästa för att följa parkeringsreglerna, men ändå fått böter på grund av omständigheter utanför deras kontroll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt