Ferroamps lösning för grönt avdrag godkänd av Skatteverket
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Ferroamps lösning för grönt avdrag godkänd av Skatteverket

Ferroamps

Miljöteknikbolaget Ferroamp har fått sin lösning för att sälja stödtjänster godkänd för grönt avdrag av Skatteverket. Beslutet innebär att kunder kan utnyttja skattereduktionen för grön teknik vid köp av batterier som används för stödtjänster till elnätet.

  • Ferroamps lösning är den enda på marknaden som godkänts för grönt avdrag.
  • Skatteverket har ändrat sin tolkning av reglerna för skattereduktion.
  • Skattereduktionen uppgår till 50 procent av kostnaden för installation av batteri för lagring av solel.

Enligt Finwire har Skatteverket ändrat sin tolkning av reglerna för att kvalificera sig för skattereduktion vid köp av batterier. Den nya tolkningen innebär att batterier som bidrar med stödtjänster till elnätet nu är berättigade till det så kallade gröna avdraget.

Positivt för både kunder och elnät

Ferroamps VD, Kent Jonsson, uttrycker sin glädje över beslutet och menar att det är mycket positivt för bolagets kunder. "Det är mycket positivt att Skatteverket ändrat sitt ställningstagande så att våra kunder kan använda Ferroamp-systemets fulla potential utan att riskera att gå miste om skattereduktionen. Det är också till stor nytta för elnätet eftersom det bidrar till flexibilitet och integreringen av mer solel", säger Jonsson.

Grönt avdrag stimulerar investeringar i hållbar teknik

Skattereduktionen för grön teknik, som även kallas det gröna avdraget, har som syfte att stimulera investeringar i hållbar teknik. Avdraget uppgår till 50 procent av kostnaden för både arbete och material vid installation av batteri för lagring av solel. Denna förändring innebär att fler hushåll och företag kan investera i hållbara energilösningar utan att behöva oroa sig för ekonomiska hinder.

Vi på Börskollen ser detta som ett betydande steg mot en grönare framtid och en mer flexibel och hållbar energimarknad. Det är tydligt att förändringen inte bara gynnar Ferroamps kunder, utan även bidrar till en mer stabil och miljövänlig elförsörjning.

Börskollen om Ferroamp

Ferroamp är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FERRO på First North. Ferroamp verkar inom sektorn Industri och aktien har 6563 st ägare hos Avanza samt 1237 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Ferroamp Elektronik opererar inom cleantech-branschen och specialiserar sig på att utveckla olika modulära system och teknologiska plattformar för energilagring. Deras lösningar används främst i byggnader men kan också integreras med laddningssystem för olika typer av elfordon. Företaget har sin största verksamhet i Norden. Ferroamp grundades 2010 och har sitt huvudkontor i Spånga.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Ferroamp, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ferroamp

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferroamp

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt