FI: Fastighetsbolag med hög skuldsättning behöver minska den nu
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

FI: Fastighetsbolag med hög skuldsättning behöver minska den nu

FI:

Svenska fastighetsbolag med hög skuldsättning är i riskzonen om räntorna fortsätter att stiga eller håller sig på höga nivåer. Dessa företag behöver vidta åtgärder för att stärka sin ekonomiska position, som att sälja fastigheter eller genomföra nyemissioner. Detta kommer att minska deras risker och sårbarheter. Samtidigt är svenska banker robusta och kan hantera betydande kreditförluster i händelse av ekonomisk stress.

Skuldsatta företag behöver agera

Företag med hög skuldsättning behöver vidta åtgärder för att stärka sin finansiella position. Detta kan innebära att sälja fastigheter eller genomföra nyemissioner. Att minska skuldsättningen kommer att minska deras risker och sårbarheter. ”Företag med höga skulder pressas av stigande räntor och en svagare konjunktur.

"Därför kan de inte luta sig tillbaka utan de behöver minska sina skulder nu", säger Henrik Braconier, områdeschef Bank på Finansinspektionen.

Om räntorna stiger ytterligare eller ligger kvar på en högre nivå under lång tid kan fler företag få svårare att finansiera sina skulder. Därför kan de inte luta sig tillbaka utan de behöver minska sina skulder nu", säger Henrik Braconier, områdeschef Bank på Finansinspektionen.

Detta rapporterar fi.se om.

Svenska banker kan hantera kreditförluster

Samtidigt som kreditrisker och reserveringsgrader har ökat, är svenska banker för närvarande mycket lönsamma och har stora kapitalbuffertar. Finansinspektionen bedömer att bankerna har en god motståndskraft och kan hantera betydande kreditförluster i händelse av ekonomisk stress.

I en nyligen utgiven stabilitetsrapport och en FI-analys presenterades beräkningar på hur mycket företagen behöver minska sina skulder för att behålla vissa antagna nivåer på räntetäckningsgrad och belåningsgrad.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt