Fi varnar: Här är bedragarnas senaste drag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fi varnar: Här är bedragarnas senaste drag

Fi

Bedragare kontaktar för närvarande konsumenter och påstår att de arbetar för Finansinspektionen, i ett försök att lura dem på pengar. Det är viktigt att vara på sin vakt och inte låta sig luras.

  • Bedragarna kontaktar konsumenter via telefon och mejl och erbjuder hjälp med att återfå pengar som tidigare har investerats.
  • Finansinspektionen driver inget program för att bistå konsumenter i att återfå förlorade pengar.
  • Om du misstänker att du har blivit utsatt för ett investeringsbedrägeri bör du polisanmäla händelsen.

Fi skriver att bedragarnas senaste metod är att ta kontakt via telefon eller mejl, där de erbjuder hjälp med att återfå pengar som konsumenten tidigare har investerat. I vissa fall har bedragare även kontaktat personer som inte investerat några pengar och erbjudit dem utbetalningar av kryptovaluta.

Ibland försöker de verka trovärdiga genom att använda mejladresser som inkluderar varianter av namnet Finansinspektionen, eller genom att avsluta mejlet med Finansinspektionen eller använda FI:s logotyp.

Rådet: Var vaksam

Om du blir kontaktad av någon som påstår sig vara från Finansinspektionen och erbjuder hjälp med att få tillbaka pengar, bör du vara mycket försiktig. Du bör aldrig starta ditt bank-id eller din bankdosa på uppmaning av den som ringer. Det är också viktigt att du inte accepterar hjälp med att logga in på banken tillsammans med bedragaren.

Det är viktigt att påpeka att Finansinspektionen inte driver något räddningsprogram för att hjälpa konsumenter att få tillbaka förlorade pengar, och de hjälper inte heller till med återbetalningar för personer som förlorat pengar i investeringsbedrägerier.

Vad du som har blivit drabbat bör göra

Om du misstänker att du har blivit utsatt för ett investeringsbedrägeri bör du alltid göra en polisanmälan. Vi på Börskollen uppmanar alla att vara vaksamma och att inte ge ut personlig eller finansiell information till okända parter.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt