Fler tjänstemän sägs upp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Fler tjänstemän sägs upp

Fler

Antalet tjänstemän som blir uppsagda fortsätter att öka i den privata sektorn. Men de flesta hittar nytt jobb, visar statistisk från TRR. Under april till juni i år sökte 4 892 tjänstemän stöd hos TRR.

Under april till juni i år sökte 4 892 tjänstemän stöd hos TRR. Det är en ökning med drygt 10 procent, jämfört med samma period i fjol.

Tuffast är det inom handel och försäljning, samt byggbranschen. Tillsammans utgör anställda i de grupperna nästan en tredjedel av de som har sökt stöd hos TRR under kvartalet.

Men de flesta av de som blir uppsagda hittar ett nytt jobb.

"Trots en fortsatt ostabil arbetsmarknad är det långt ifrån nattsvart för arbetssökande tjänstemän. I år har 95 procent av de vi stöttar fått nytt jobb, startat eget eller börjat studera", säger Johan Lagerhäll, vd på TRR, i ett pressmeddelande.

Nästan 70 procent har fått en tillsvidareanställning och 19 procent fick en tidsbegränsad anställning. Och enligt TRR tog det knappt sex månader i genomsnitt att få en ny sysselsättning.

"Många företag har det tufft och har drabbats hårt av nedgången i konjunkturen. Samtidigt ser vi att det rekryteras brett och den bransch som rekryterat flest tjänstemän under andra kvartalet är faktiskt byggbranschen," säger Erica Sundberg, operativ chef TRR, i ett pressmeddelande.

TRR arbetar på uppdrag av Svenskt Näringsliv och Förhandlings- och samverkansrådet (PTK).

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt