Flera tillslag mot misstänkt grovt insiderbrott
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Flera tillslag mot misstänkt grovt insiderbrott

Flera

Tolv personer har anhållits misstänkta för grovt insiderbrott, skriver Ekobrottsmyndigheten. Totalt misstänks 25 personer i Sverige och Norge efter parallella tillslag.

Brottsmisstankarna kopplas till aktiehandel i ett svenskt mjukvarubolag innan det skulle offentliggöras ett uppköpsbud på företaget.

– Det rör sig om handel som skedde under hösten och vi har arbetat med det sedan årsskiftet. Det ovanliga är att vi har ett ganska stort antal norska medborgare som har handlat på den svenska marknaden, säger kammaråklagare Pontus Hamilton på Ekobrottsmyndigheten som leder förundersökningen.

Utöver insatsen i Sverige ska norsk polis ha gripit fyra misstänkta i Norge varav en har begärts häktad. Ytterligare nio misstänkta i Norge har hörts av norsk polis.

– Det har riktats tvångsåtgärder mot 13 personer i Norge. Det handlar om personer som har handlat samt någon person som misstänks ha lämnat information.

Brottsrubriceringen för samtliga misstänkta gäller grovt insiderbrott samt några fall av normalgraden.

Flera av de misstänkta i ärendet är släkt eller nära anhöriga, skriver Ekobrottsmyndigheten. Ingen av de misstänkta är anställd på det aktuella bolaget.

"Just nu fokuserar vi på förhör med de misstänkta. Vi har även gjort ett stort antal beslag vid insatsen som vi nu noga går igenom och analyserar för att säkra ytterligare bevisning. Det kan handla om datorer, telefoner och annat material", säger Björn Rygart, poliskommissarie vid Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare i Stockholm.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt