Flygbolag stäms sedan kvinna nekats huvudduk
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Flygbolag stäms sedan kvinna nekats huvudduk

Flygbolag

Diskrimineringsombudsmannen (DO) stämmer ett flygbolag efter att en kvinnlig nyanställd inte fått bära huvudduk, rapporterar tidningen Arbetsvärlden.

Diskrimineringsombudsmannen (DO) stämmer ett flygbolag efter att en kvinnlig nyanställd inte fått bära huvudduk, rapporterar tidningen Arbetsvärlden.

Det var först när kvinnan påbörjade sin internutbildning för jobbet som instruktören sade att huvudduken kunde bli problematisk. Detta trots att kvinnan burit den under flera anställningsintervjuer.

På grund av flygbolagets uniformsregler tvingades kvinnan välja mellan att sluta bära plagget eller att säga upp sig, och valde det senare.

I sin stämningsansökan yrkar DO på 150 000 kronor i diskrimineringsersättning till kvinnan. Enligt myndigheten bör jämställdhet och individens religionsfrihet väga tungt jämfört med arbetsgivarens intressen.

Flygbolaget håller inte med om att de diskriminerat kvinnan utan att det neutralt tillämpat sitt uniformsreglemente vars syfte är att ”upprätthålla en religiös, politisk och ideologisk neutralitet” mot kunder.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt