Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FlygbolagetFoto: Bene Riobó, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Flygbolaget Bra ansöker om rekonstruktion

Det svenska flygbolaget Bra ser sig tvingade till att ansöka om företagsrekonstruktion för andra gången. Orsakerna bakom beslutet innefattar minskade resor på grund av lågkonjunkturen, höga bränslepriser, stigande räntor och en svag svensk krona.

Enligt Braathen är den svaga svenska kronan en väsentlig orsak till bolagets nuvarande situation. Bolaget har betydande kostnader i både dollar och euro, samtidigt som alla intäkter är i svenska kronor. Detta skapar en obalans som påverkar bolagets ekonomi negativt.

En del av planeringen för framtiden

Men Per G Braathen, bolagets styrelseordförande och ägare, framhåller att rekonstruktionen inte är något dramatiskt. Istället ser han det som en del av planeringen för framtiden. Bolaget har kvarstående skulder från pandemin som de för närvarande inte kan hantera givet det nuvarande marknadsläget. Rekonstruktionen är ett sätt att säkerställa att bolaget kan navigera genom denna svåra period.

Detta rapporterar vk.se om.

Bra:s historiska resa

Bra:s historia går tillbaka till 1940-talet när det grundades av norrmannen Ludvig Gustaf Braathen. Under slutet av 1990-talet köpte familjen Braathen Malmö Aviation och några år senare såldes Braathens till SAS, medan Malmö Aviation fortsatte sin verksamhet. År 2016 gick alla flygbolag i koncernen samman under det nya bolagsnamnet Braathens Regional Airlines - eller kort och gott Bra.

Efter pandemin har Bra bland annat inlett ett partnerskap med researrangören Apollo. Bolaget fokuserar främst på inrikeslinjer i Sverige och har sin huvudbas på Bromma flygplats i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om SAS

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SAS

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.