Flyttad semester ger 17 000 per vecka
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Flyttad semester ger 17 000 per vecka

Flyttad

Den fortsatta vårdkonflikten gör läget i Uppsala så pressat att man nu höjer ersättningen till personal som flyttar sin semester. “Vi måste göra vad vi kan för att garantera patientsäkerheten under sommaren”, kommenterar regiondirektören.

I Uppsala råder ingen strejk, men övertidsblockaden är en utmaning för vården, menar regionen. Man väljer därför att höja ersättningen för den som kan tänka sig att flytta på sin semester. 17 000 kronor gäller för varje framskjuten vecka.

“Läget i vården är pressat med anledning av blockaden mot över- och mertid”, säger Johan von Knorring, regiondirektör i Uppsala, i ett pressmeddelande.

"Kan inte uteslutas"

Flera av de regioner som är uttagna i strejk har ännu inte fattat några beslut kring indragna semestrar. Region Östergötland oroas dock över hur vården kommer att påverkas om strejken fortsätter.

“Semestrar ligger utlagda som planerat vad vi känner till. Vi kan dock inte utesluta flytt av semesterveckor om konflikten med Vårdförbundet fortgår”, säger vårddirektören Ninnie Borendal Wodlin, i en skriftlig kommentar.

I Skåne finns inga beslut om indragna semestrar, men enligt förhandlingschefen Magnus Dahlberg kan det bli aktuellt inom kort.

Förhandlar om semestern

Förutom Östergötland och Skåne pågår strejk i Stockholm, Västerbotten och Västra Götalandsregionen, samt även Värmland sedan den 11 juni. I Västerbotten har man påbörjat lokala förhandlingar om huruvida semestrar behöver dras in.

“Det gäller akuten vid Norrlands Universitetssjukhus, en enhet som måste hållas öppen i den omfattning som är medicinskt motiverat. Om konflikten fortgår kan ytterligare enheter komma att behöva göra samma planering”, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Elisabeth Karlsson i en skriftlig kommentar.

Källa: Malin Johanson/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt