FN:s generalförsamling röstar för vapenvila i Gaza
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FN:s generalförsamling röstar för vapenvila i Gaza

FN:s

I en sen omröstning har FN:s generalförsamling röstat för en omedelbar vapenvila i Gaza. Sverige, som tidigare inte har tagit ställning, röstade denna gång för resolutionen. Utrikesminister Tobias Billström understryker att Sverige stödjer resolutionen då den betonar alla parters ansvar att skydda civilbefolkningen och möjliggöra humanitär hjälp.

FN:s generalförsamling röstade för en icke-bindande resolution om omedelbar vapenvila i kriget mellan Israel och Hamas i Gaza. Det var länge oklart om hur Sverige skulle rösta men till sist röstade landet för resolutionen.

Sverige tar ställning

Röstningen resulterade i 153 "ja" mot 10 "nej", med 23 länder som lade ned sina röster. Sverige, som tidigare lade ned sin röst i omröstningen i oktober, röstade denna gång för resolutionen.

Detta skriver SVT, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utrikesministerns ord

Utrikesminister Tobias Billström (M) förklarade Sveriges ståndpunkt i ett mejl till nyhetsbyrån TT. "Sverige stödjer resolutionen eftersom den uppmanar till omedelbar humanitär vapenvila, understryker alla parters ansvar att skydda civila och möjliggöra att humanitär hjälp når Gaza", skrev han.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.