Foodservice-bolaget siktar på miljardnotering – då sker debuten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Foodservice-bolaget siktar på miljardnotering – då sker debuten

Foodservice-bolaget

Foodservice-bolaget Nordrest aviserar en planerad notering på First North. Genom erbjudandet siktar bolaget på att samla in 100 miljoner kronor genom nyemission av aktier, och därmed värderas bolaget till 1,24 miljarder kronor. Första handelsdagen väntas bli den 23 maj.

  • Erbjudandet omfattar 2,77 miljoner aktier, varav 925 926 är i form av nyemitterade aktier.
  • Ankarinvesterare Arbona Growth, Roosgruppen, Salénia och Triega har åtagit sig att förvärva aktier för 150 miljoner kronor.
  • Anmälningsperioden för allmänheten i Sverige väntas pågå mellan 14-21 maj.

Nordrest, ett företag inom foodservice-industrin, meddelar att de planerar att notera sig på First North. Enligt deras pressmeddelande kommer erbjudandet att omfatta 2,77 miljoner aktier, varav 925 926 är nyemitterade. Priset per aktie kommer att ligga på 108 kronor, vilket innebär att Nordrest hoppas dra in 100 miljoner kronor genom den nya emissionen.

Intresserade investerare

Arbona Growth, Roosgruppen, Salénia och Triega är ankarinvesterare som har åtagit sig att förvärva aktier för 150 miljoner kronor. Dessa åtaganden motsvarar cirka 11,2 procent av aktierna efter genomförandet av erbjudandet. Dessutom ingår en övertilldelningsoption på 416 666 aktier, vilket motsvarar maximalt 15 procent av det totala antalet aktier i erbjudandet.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Planerad användning av kapitalet

Nordrest avser att använda nettolikviden från erbjudandet för att genomföra potentiella selektiva plattforms- och/eller tilläggsförvärv för att ytterligare accelerera tillväxten.

Anmälningsperioden för allmänheten i Sverige väntas pågå mellan 14-21 maj, med den första handelsdagen troligtvis den 23 maj.

Börskollen om Nordrest

Nordrest är en restaurangkoncern. Företaget grundades 2014 av Thomas Dahlstedt, och med en stadig och lönsam tillväxt är bolaget idag ett av Sveriges ledande företag för food service.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nordrest, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordrest

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt