"För tidigt att sänka räntan"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

"För tidigt att sänka räntan"

För tidigt att sänka räntan

Det är för tidigt att överväga räntesänkningar redan nu. Det sade en av den amerikanska centralbankens (Fed) ledamöter, Michelle Bowman, i ett tal på fredagskvällen. Hon pekar bland annat på den fortsatt starka arbetsmarknaden.

Det är för tidigt att överväga räntesänkningar redan nu. Det sade en av den amerikanska centralbankens (Fed) ledamöter, Michelle Bowman, i ett tal på fredagskvällen.

Hon pekar bland annat på den fortsatt starka arbetsmarknaden. Och på fredagen kom nya siffror som visade att sysselsättningen i den amerikanska ekonomin är starkare än väntat, vilket också medförde att räntemarknaden drog ner förhoppningarna om en snar kapad ränta.

Bowman förväntar sig att inflationen ska falla ytterligare med styrräntan på nuvarande nivå. Men det är alltså för tidigt att överväga sänkningar nu.

– Enligt min mening är vi inte där ännu, sade hon.

Att sänka för tidigt kan ge bakslag, vilket kräver högre ränta längre fram, tillade hon.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.