Fordonsjätten justerar ned prognosen för elbilsförsäljning 2024
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Fordonsjätten justerar ned prognosen för elbilsförsäljning 2024

Fordonsjätten

General Motors (GM) har reviderat sin prognos för försäljning och produktion av elbilar i USA för 2024. Bolaget ser en långsammare övergång till elbilar än förväntat, vilket påverkar både tillverkningsvolymer och marknadsandelar. CNBC rapporterar att GM:s nya mål ligger under tidigare förväntningar.

  • GM minskar prognosen för elbilstillverkning till 200 000-250 000 fordon 2024
  • Elbilar förväntas stå för 8 % av GM:s totala försäljning i USA
  • GM sålde 9 500 elbilar i Nordamerika i maj

General Motors, en av de största fordonstillverkarna i USA, har beslutat att sänka sin prognos för elbilsförsäljning och -produktion under 2024. Företaget förväntar sig nu att tillverka mellan 200 000 och 250 000 elbilar nästa år, jämfört med den tidigare prognosen på 200 000 till 300 000 fordon. Orsaken till justeringen är en långsammare övergång till elbilar än vad som ursprungligen förutspåtts.

Efterfrågan växer långsamt

GM:s finanschef Paul Jacobson meddelade att bolaget kommer att anpassa sin produktion till den aktuella efterfrågan. ”Elbilar väntas stå för 8 procent av GM:s totala försäljning i USA under 2024,” sade Jacobson. Detta är lägre än många analytikers prognoser, som uppskattar att elbilar kommer att utgöra cirka 10 procent av den totala försäljningen.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Nuvarande försäljningssiffror

Under maj månad sålde GM drygt 9 500 elbilar i Nordamerika. För det första kvartalet 2024 uppgick försäljningen till 16 245 enheter, vilket motsvarar endast 2,8 procent av bolagets totala försäljning under perioden. Dessa siffror understryker de utmaningar som GM står inför när det gäller att öka marknadsandelarna för elbilar.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer att fortsätta rapportera om förändringar inom bilindustrin och dess övergång till eldrivna fordon.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt