Forskningsbolagets aktiekurs rasar efter misslyckade studier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Forskningsbolagets aktiekurs rasar efter misslyckade studier

Forskningsbolagets

Det svenska forskningsbolaget Synact Pharma har återigen tvingats se sin aktie falla drastiskt. Två misslyckade studier har lett till ett vikande förtroende för bolaget och dess ledning, vilket har påverkat aktiekursens värde negativt. Enligt Dagens industri har småsparare i genomsnitt förlorat 114 000 kronor på bolagets aktier.

Synact Pharmas aktie föll med cirka 65 procent på onsdagen efter att oegentligheter upptäckts i samband med genomförandet av bolagets fas 2a-studie, Resolve. Detta är inte första gången aktien upplevt ett kursras. Sedan årsskiftet har aktiens värde minskat med 93 procent.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kritik mot bolagets ledning

Dagens industri kritiserar Synact Pharmas ledning för att ständigt hitta ursäkter för bolagets misslyckanden. Ledningen, med vd och tidigare styrelseordförande Torbjörn Bjerke i spetsen, verkar inte vilja ta ansvar för situationen. Tidningen varnar för ledningens försök att ge aktieägarna falska förhoppningar inför framtiden:

"Synact Pharma hittar konstant på ursäkter för bolagets misslyckanden men ledningen... verkar inte själva vilja ta på sig något ansvar. Nu försöker ledningen återigen ge aktieägarna framtidsförhoppningar, men att inte tolka det som ett försök att snärja aningslösa investerare att framöver skjuta till mer pengar är att vilseleda sig själv. Gå inte på haussandet från andra aktieägare eller bolagets ledning, gå vidare i stället", skriver tidningen.

Således uppmanar Dagens industri sina läsare att vara vaksamma och inte låta sig luras av bolagets framtidspromissioner.

Om SynAct Pharma

SynAct Pharma är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 14747st ägare hos Avanza samt 1496st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

SynAct Pharma är en läkemedelskoncern som bedriver forskning och utveckling inom behandlingen av inflammatoriska sjukdomar. Bolaget har utvecklat en plattformsteknologi som riktas mot allvarliga tillstånd inom kroniska inflammatoriska sjukdomar, samt främst ledskador. Dotterbolaget SynAct Pharma ApS bildades ursprungligen 2012 och moderbolaget kom till under 2016. Huvudkontoret ligger i Lund.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SynAct Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SynAct Pharma

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt