Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Forskningsbolagets

Forskningsbolagets aktiekurs rasar efter misslyckade studier

Det svenska forskningsbolaget Synact Pharma har återigen tvingats se sin aktie falla drastiskt. Två misslyckade studier har lett till ett vikande förtroende för bolaget och dess ledning, vilket har påverkat aktiekursens värde negativt. Enligt Dagens industri har småsparare i genomsnitt förlorat 114 000 kronor på bolagets aktier.

Synact Pharmas aktie föll med cirka 65 procent på onsdagen efter att oegentligheter upptäckts i samband med genomförandet av bolagets fas 2a-studie, Resolve. Detta är inte första gången aktien upplevt ett kursras. Sedan årsskiftet har aktiens värde minskat med 93 procent.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kritik mot bolagets ledning

Dagens industri kritiserar Synact Pharmas ledning för att ständigt hitta ursäkter för bolagets misslyckanden. Ledningen, med vd och tidigare styrelseordförande Torbjörn Bjerke i spetsen, verkar inte vilja ta ansvar för situationen. Tidningen varnar för ledningens försök att ge aktieägarna falska förhoppningar inför framtiden:

"Synact Pharma hittar konstant på ursäkter för bolagets misslyckanden men ledningen... verkar inte själva vilja ta på sig något ansvar. Nu försöker ledningen återigen ge aktieägarna framtidsförhoppningar, men att inte tolka det som ett försök att snärja aningslösa investerare att framöver skjuta till mer pengar är att vilseleda sig själv. Gå inte på haussandet från andra aktieägare eller bolagets ledning, gå vidare i stället", skriver tidningen.

Således uppmanar Dagens industri sina läsare att vara vaksamma och inte låta sig luras av bolagets framtidspromissioner.

Om SynAct Pharma

SynAct Pharma är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 14747st ägare hos Avanza samt 1496st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

SynAct Pharma är en läkemedelskoncern som bedriver forskning och utveckling inom behandlingen av inflammatoriska sjukdomar. Bolaget har utvecklat en plattformsteknologi som riktas mot allvarliga tillstånd inom kroniska inflammatoriska sjukdomar, samt främst ledskador. Dotterbolaget SynAct Pharma ApS bildades ursprungligen 2012 och moderbolaget kom till under 2016. Huvudkontoret ligger i Lund.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om SynAct Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SynAct Pharma

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.