Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Förslag

Förslag om en högre fastighetsskatt

Ett förslag om att införa en högre fastighetsbeskattning i Sverige möter motstånd från finanspolitiska talespersonen Elisabeth Svantesson. Enligt henne kommer hon aldrig att stödja en sådan åtgärd.

Ordföranden för den utredande kommissionen, Hans Lindblad, presenterade tidigare i veckan flera förslag som han överväger att gå vidare med. Bland dessa fanns ett förslag om att avskaffa reavinstskatten vid bostadsförsäljningar och i stället införa en årlig fastighetsskatt i likhet med ISK-skatten. Syftet med detta skulle vara att öka rörligheten på bostadsmarknaden.

Jag kommer aldrig att medverka till en högre fastighetsbeskattning, säger Svantesson till Dagens industri.

Fastighetsskatten – ett rött skynke för svenska folket

Svantesson är dock inte förtjust i detta förslag. Hon menar att det svenska folket ser fastighetsskatten som "ett rött skynke". "När vi tog bort den ökade legitimiteten i skattesystemet och jag kommer inte medverka till att den återinförs", uttrycker hon. Fastighetsskatten, som baserades på fastighetens taxeringsvärde, avskaffades år 2008 och ersattes av en kommunal fastighetsavgift. Avgiften har ett tak och kan aldrig bli högre än så. För år 2023 är taket satt till 8 874 kronor.

Detta rapporterar gp.se om.

Kommissionens framtida arbete

Hans Lindblad, tidigare statssekreterare för den före detta moderate finansministern Anders Borg, leder kommissionen vars uppdrag är att kartlägga hinder och möjligheter för att öka produktiviteten i ekonomin. Kommissionens slutförslag ska presenteras i september 2025, men ett delbetänkande ska redan presenteras i maj nästa år.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.