Förslaget: Minska torskfisket radikalt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Förslaget: Minska torskfisket radikalt

Förslaget:

Minska torskfisket radikalt. Det föreslår nu Norges havsforskningsinstitut som vill se en 31 procent lägre kvotgräns gällande Barents hav och just torskfiske.

Minska torskfisket radikalt. Det föreslår nu Norges havsforskningsinstitut som vill se en 31 procent lägre kvotgräns gällande Barents hav och just torskfiske. Det skulle innebära att man maximalt ska få dra upp drygt 311 000 ton torsk nästa år, vilket är den lägsta kvotnivån sedan 1991, rapporterar norska NRK.

Även när det gäller kolja vill man se en kraftig reduktion med 24 procent jämfört med nuvarande nivå. Från fiskerinäringens sida är man dock bekymrad:

– Kvotnedgången var väntad men att den skulle bli så här stor var överraskande. Det får marknadsmässiga konsekvenser, säger Kyrre Dale, vid branschorganisationen Sjømat Norge.

Torsken och koljan är inte den enda fiskarterna som har det bekymmersamt. Från och med natten till söndag stoppas allt laxfiske i de södra delarna av Norge, sammanlagt 33 älvar och sjöar. Anledningen är rapporter om stor brist på lax i älvarna.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt