Försvarsjättens vd vill se fler samgåenden i Europas försvarsindustri
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Försvarsjättens vd vill se fler samgåenden i Europas försvarsindustri

Försvarsjättens

Roberto Cingolani, vd för det italienska försvarsbolaget Leonardo, vill se fler samgåenden inom Europas försvarsindustri. Han menar att det nuvarande fragmenterade upplägget är ineffektivt och föreslår att ett samarbete kan skapa synergier och tekniska framsteg.

  • Leonardos vd anser att Europas försvarsindustrin är ineffektiv.
  • Fler samgåenden kan generera synergier och tekniska samarbeten.
  • Försvarsbolagen bör leda vägen då stater ofta är motvilliga.

Europas försvarsindustri behöver samgåenden

Roberto Cingolani, vd för det italienska försvarsbolaget Leonardo, har uttryckt en tydlig önskan om fler samgåenden inom Europas försvarsindustri. I en intervju med Dagens Industri förklarar han att det nuvarande upplägget, där Europa investerar hälften så mycket som USA men på fler än dubbelt så många olika plattformar, är ineffektivt och ohållbart. Cingolani menar att ett närmare samarbete mellan försvarsbolag skulle kunna leda till betydande synergier och tekniska samarbeten, något som skulle gynna Europas försvarsindustri på lång sikt.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Försvarsbolagen bör ta ledningen

Enligt Cingolani är det försvarsbolagen själva som bör ta initiativ till dessa samgåenden. Han påpekar att stater ofta är motvilliga till samgåenden eftersom försvarsbolag betraktas som nationalklenoder. För att övervinna detta hinder måste företagen själva arbeta för att finna rätt strategier, allianser och synergier. "Om vi kan hitta rätt strategi, rätt allianser och rätt synergier för att skapa starkare företag och förbättra säkerheten i det nuvarande globala läget, då tror jag att vi gör det lättare för staterna att stötta dessa initiativ," säger Cingolani.

På Börskollen delar vi Cingolanis uppfattning att ett mer integrerat samarbete skulle kunna stärka Europas försvarsindustri och skapa en mer effektiv resursanvändning. Genom att arbeta tillsammans kan försvarsbolagen skapa en säkrare och mer hållbar framtid för Europa.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt