Förutser fortsatt prisfall på Kinas bostadsmarknad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Förutser fortsatt prisfall på Kinas bostadsmarknad

Förutser

Enligt den internationella private equity-jätten KKR kan Kinas bostadsprisfall bara vara halvvägs genom sin nedgångscykel. Detta baseras på jämförelser med tidigare fastighetsnedgångar i länder som USA, Japan och Spanien. KKR förväntar sig att både priser och volymer kommer att ligga under press för att avsluta denna "reningscykel".

  • KKR förutspår att Kinas ekonomi kommer att sakta ner till en tillväxttakt på 4,7 procent i år, och fortsätta minska till 4,5 procent nästa år.
  • Fastighetssektorn utgör en fjärdedel av Kinas ekonomi.
  • KKR uppmanar till mer åtgärder från den kinesiska regeringen för att förbättra situationen och förändra investerarnas uppfattning.

Enligt KKR har det hittills varit volymerna som minskat mest, men de menar att priserna också måste komma under press för att marknaden ska stabiliseras. De ger dock inte några specifika förslag på vilka policyer Peking borde tillämpa på fastighetssektorn.

Behov av ytterligare åtgärder

Rapportens författare anser att mer åtgärder från den kinesiska regeringen skulle kunna förändra investerarnas uppfattning avsevärt. Ett av problemen som måste lösas snabbt är överutbudet på bostadsmarknaden.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Effekter på Kinas ekonomi

Enligt KKR:s prognos kommer Kinas ekonomiska tillväxt att sakta ner till 4,7 procent under innevarande år, och dämpas ytterligare till 4,5 procent nästa år. Detta kan ha stora konsekvenser för landet, då fastighetssektorn utgör en fjärdedel av landets ekonomi.

I Börskollens bevakning av den globala ekonomiska utvecklingen håller vi ett särskilt öga på Kinas fastighetsmarknad och dess inverkan på landets ekonomi, med tanke på dess storlek och betydelse.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt