Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Från

Från gymnasielärare till poddsuccé med miljonvinster

Historiepodden, som startades av de tidigare gymnasielärarna Daniel Hermansson och Robin Olovsson, har gått från att vara ett outforskat koncept till att bli en av Sveriges mest populära podcasts.

Med det primära syftet att underhålla och utbilda, har podcasten lyckats locka till sig 80 000 unika lyssnare varje vecka.

Historiepodden, som kombinerar underhållning och folkbildning, startades 2014 av de dåvarande gymnasielärarna Daniel Hermansson och Robin Olovsson. "Vi närmar oss ämnen vi tycker är intressanta och viktiga och vill framföra dem på ett sätt som är troget källorna och forskningen. Men både jag och Daniel tycker att historia måste få vara roligt", säger Robin Olovsson.

Från skolsalen till poddstudio

Historiepodden, som idag är klassad som en av Sveriges största poddar, startades när duon arbetade tillsammans på en skola i Gävle. Det var inte förrän 2018 som Hermansson och Olovsson registrerade sitt aktiebolag, fyra år efter att den första episoden av podcasten publicerades. Varje vecka behandlas olika historiska händelser i programmet, och hittills har 469 avsnitt släppts.

Detta rapporterar Dagens Industri om.

Foto: Pressbild

Framgången i siffror

Aktiebolaget Viglet, som driver Historiepodden, registrerades 2018. Det senaste bokslutet visar att Hermansson och Olovsson omsatte 3,3 miljoner kronor under 2022 och gjorde en vinst på 1,35 miljoner kronor. Tillsammans tog de ut 1,3 miljoner kronor i lön och delade ut en utdelning på 478 000 kronor. Historiepodden är ett lysande exempel på hur passion och yrkeskunnande kan omvandlas till en framgångsrik verksamhet.

Läs mer: Så tjänar du extra pengar

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.