Från gymnasielärare till poddsuccé med miljonvinster
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Från gymnasielärare till poddsuccé med miljonvinster

Från

Historiepodden, som startades av de tidigare gymnasielärarna Daniel Hermansson och Robin Olovsson, har gått från att vara ett outforskat koncept till att bli en av Sveriges mest populära podcasts.

Med det primära syftet att underhålla och utbilda, har podcasten lyckats locka till sig 80 000 unika lyssnare varje vecka.

Historiepodden, som kombinerar underhållning och folkbildning, startades 2014 av de dåvarande gymnasielärarna Daniel Hermansson och Robin Olovsson. "Vi närmar oss ämnen vi tycker är intressanta och viktiga och vill framföra dem på ett sätt som är troget källorna och forskningen. Men både jag och Daniel tycker att historia måste få vara roligt", säger Robin Olovsson.

Från skolsalen till poddstudio

Historiepodden, som idag är klassad som en av Sveriges största poddar, startades när duon arbetade tillsammans på en skola i Gävle. Det var inte förrän 2018 som Hermansson och Olovsson registrerade sitt aktiebolag, fyra år efter att den första episoden av podcasten publicerades. Varje vecka behandlas olika historiska händelser i programmet, och hittills har 469 avsnitt släppts.

Detta rapporterar Dagens Industri om.

Foto: Pressbild

Framgången i siffror

Aktiebolaget Viglet, som driver Historiepodden, registrerades 2018. Det senaste bokslutet visar att Hermansson och Olovsson omsatte 3,3 miljoner kronor under 2022 och gjorde en vinst på 1,35 miljoner kronor. Tillsammans tog de ut 1,3 miljoner kronor i lön och delade ut en utdelning på 478 000 kronor. Historiepodden är ett lysande exempel på hur passion och yrkeskunnande kan omvandlas till en framgångsrik verksamhet.

Läs mer: Så tjänar du extra pengar

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt